28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τεχνολογία

Ένας υπολογιστής με Windows 10 που χωρά σε μία τσέπη

Το OneMix 1S+ είναι μία συσκευή που μπλέκει τα όρια μεταξύ των tablets με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο και των ευέλικτων φορητών υπολογιστών.

Εδώ γίνεται λόγος για ένα mini laptop, το οποίο έχει οθόνη διαγωνίου 7 ιντσών με ανάλυση 1920×1200 pixels και δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών, στοιχείο που προσδίδει επιπρόσθετη ευελιξία στην καθημερινή χρήση. Η ευέλικτη οθόνη έχει υψηλή ευκρίνεια και καλή απόδοση χρωμάτων. Εκτός από τη δυνατότητα χρήσης του με το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο, υπάρχει η επιλογή να το χειριστεί κανείς και με ένα stylus.

Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας επεξεργαστής Intel Core m3-8100Y, διπλού πυρήνα, ο οποίος εκτιμάται ότι προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις κάτω από όλες τις συνθήκες. Η μνήμη RAM είναι στα 8 GB, ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος του είναι τεχνολογίας SSD και φτάνει τα 256 GB. Υπάρχει μία μπαταρία χωρητικότητας 6500 mAh και όλα αυτά σε μία συσκευασία με συνολικό βάρος 518 γραμμαρίων.

Στον τομέα της συνδεσιμότητας, εκτός από τις καθιερωμένες ασύρματες ευκολίες, ο λιλιπούτειος υπολογιστής αυτός έχει θύρα USB Type C, η οποία επιτρέπει και τη φόρτιση από ένα power bank, υπάρχει μία θύρα USB 3.0, θύρα Micro HDMI και ακόμα μία θύρα Micro SD.

Αξίζει πάντως, να σημειωθεί ότι εδώ υπάρχει φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, touchpad και web camera. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι με αυτό το εξαιρετικά συμπαγές σε διαστάσεις laptop μπορούν να γίνουν όλες οι εργασίες, χωρίς συμβιβασμούς παρά το μικρό μέγεθος. Από την άλλη μεριά, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία φτηνή πρόταση, αφού η ενδεικτική τιμή στην οποία διατίθεται στις ΗΠΑ είναι τα 600 δολάρια.

Σε αυτή την τιμή μπορεί να αποκτήσει κανείς ένα καλό smartphone ή ένα αρκετά ισχυρό laptop, αλλά σε αυτή την κατεύθυνση θα κοιτάξουν όσοι έχουν ανάγκη από πραγματική φορητότητα στην καθημερινή τους ζωή και δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Related posts

Ροδόπη: Τη δική τους μπύρα παρασκεύασαν μαθητές του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών

editor

Λαμπερή παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη από την Λογιστική εταιρία KRS

admin

Νέα εταιρική ιστοσελίδα για την FOCUS-ON GROUP

admin
28/03/2024 18:55