28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έβρος: Διπλασιάστηκαν οι απόπειρες εισόδου λαθρομεταναστών – 400 αποτροπές σε ένα 24ωρο

Διπλασιάστηκαν οι απόπειρες διακινητών και λαθρομεταναστών να εισέλθουν παράνομα στο ελληνικό έδαφος μέσω του ποταμού Έβρου και μάλιστα την Τρίτη καταγράφηκαν στα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας 400 αποτροπές από τις ελληνικές δυνάμεις.
Η μεγαλύτερη πίεση παρατηρείται τις βραδινές ώρες στο νότιο τμήμα του νομού, στις περιοχές Τυχερό και Φέρες, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”. Πρόκειται για ποσοστιαία μεταβολή που αγγίζει το 100% καθώς οι αποτροπές τις προηγούμενες ημέρες κυμαίνονταν μεταξύ 200 – 250. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι περισσότεροι από τους μετανάστες που κατάφεραν να φτάσουν στα σύνορα έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Κωνσταντινούπολη και μεμονωμένα σε μικρές ομάδες με την βοήθεια διακινητών, επιχειρούν να εισέλθουν από διάφορα… κρυφά περάσματα.

Επειδή όμως η συντριπτική πλειοψηφία δεν τα καταφέρνει από τον Έβρο, αν και κάποιοι μπαίνουν στην Ελλάδα και συλλαμβάνονται στα συνεχή μπλόκα που έχουν στηθεί, αξιολογούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ομάδες 500 -1.000 ατόμων μετακινούνται και νοτιότερα, προς τις παράκτιες περιοχές της Τουρκίας. Αντίστοιχη ανησυχία υπάρχει και στο Λιμενικό.

Στελέχη του αποκάλυψαν στην “Καθημερινή”, ότι τις τελευταίες δύο ημέρες βρίσκονται σε επιφυλακή έπειτα από πληροφορίες για μετακίνηση σημαντικού αριθμού μεταναστών προς τις ακτές της Τουρκίας, απέναντι από τη Λέσβο, την Κω, το Φαρμακονήσι και αλλού.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Σαμοθράκη: Δωρεάν προληπτικός παιδιατρικός, οφθαλμολογικός και οδοντιατρικός έλεγχος

editor

Αλέξης Πολίτης προς Αμερικανό Πρέσβη: Ευελπιστούμε στη συμβολή σας για την περαιτέρω προσέλκυση επενδύσεων από τις ΗΠΑ

editor

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor
28/03/2024 19:00