28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Τα σημεία που μπαίνει ο νέος φράχτης στο νότιο τμήμα του Έβρου

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έσπευσε να κλείσει τα σύνορα στον Έβρο, και να ρίξει όλες τις δυνάμεις στη «μάχη», για να αποτραπεί το βρώμικο σχέδιο του «σουλτάνου» με τις μεταναστευτικές ροές.
Ο Ερντογάν, 3 εβδομάδες μετά, και με την απειλή της πανδημίας του κορονοϊού, αναγκάζεται να «σφραγίσει» τα σύνορα και να οπισθοχωρήσει. Ωστόσο, ο κίνδυνος δεν πέρασε.

Η ελληνική πλευρά όλο αυτό τον καιρό παραμένει σε ετοιμότητα για ενδεχόμενο δεύτερο κύμα επιθετικότητας, με τα τουρκικά Μέσα να συνεχίζουν την προπαγάνδα.

Το βράδυ της Τετάρτης (03/06) μάλιστα, τουρκικά sites έκαναν λόγο για ομάδες μεταναστών που ξεκινούν «το ταξίδι της ελπίδας» για την Ευρώπη διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο. «Ομάδες 4-5 ατόμων συνεχίζουν να δοκιμάζουν την τύχη τους και να επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα με ψαροκάικα μέσω του Έβρου, αν και εν μέρει δύσκολο», διαπίστωναν τα τουρκικά ΜΜΕ. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία ασυνήθιστη κινητικότητα στον Έβρο βάζοντας τέλος στις φήμες για νέο κύμα μεταναστευτικών ροών. Μπορεί, αυτή τη φορά η Άγκυρα να μην επιχείρησε να πλημμυρίσει την Ελλάδα με μετανάστες, αλλά η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και οχυρώνει τον Έβρο με φράκτη 30 χλμ.

Άλλωστε οι δυνάμεις στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες ύστερα από την πρόσφατη μετάβαση στον Έβρο συνολικά 400 Αστυνομικών.

Ο φράκτης που θα ανακόψει τις ροές
Τα σχέδια του «σουλτάνου» θα κάνει ακόμα πιο δύσκολα η επέκταση του φράκτη.

Συγκεκριμένα, σε περιοχές όπου τα σύνορα είναι χερσαία, αλλά και σε άλλα ευάλωτα σημεία κατά μήκος της μεθορίου τοποθετούνται χιλιόμετρα μεταλλικού φράχτη με λεπιδοφόρο συρματόπλεγμα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προ ημερών διαβεβαίωσε ότι ο φράκτης στο νότιο Έβρο «θα είναι πραγματικότητα σε λίγους μήνες». Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε αυτές τις περιοχές, ο στρατός έχει προχωρήσει σε καθαρισμό του έλους, σύμφωνα με πηγές του Newsbomb.gr.

Πού θα τοποθετηθεί

Όπως θα δείτε στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newsbomb.gr ήδη μεταλλικό φράγμα έχει στηθεί σε δύο από τα πιο ευαίσθητα σημεία του νοτίου Έβρου, στο κτήμα Τσιρώζη και στον Πόρο.

Παράλληλα, φράκτης περίπου 16χλ θα τοποθετηθεί και στο Πέταλο Έβρου, καθώς χιλιάδες ήταν οι μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν από εκεί τον Μάρτιο, καθώς τα σύνορα είναι χερσαία.

Και ο φράχτης στο βόρειο τμήμα του νομού ενισχύεται και επεκτείνεται, ενώ το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν κατά μήκος του ποταμού επιπλέον 11 πυλώνες ύψους 50 μέτρων, οι οποίοι θα έχουν κάμερες και σύγχρονα συστήματα κατόπτευσης μέρας και νύχτας, με εμβέλεια πολλών χιλιομέτρων.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Σύλληψη 36χρονης για κατοχή ναρκωτικών

admin

SOS εκμπέμπει ο δήμαρχος της Ορεστιάδας για την απότομη αύξηση των κρουσμάτων

editor

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

editor
28/03/2024 20:46