Κόσμος

Η Τουρκία θα εκτοξεύσει δικό της κατασκοπευτικό δορυφόρο – Θα ελέγχει τα πάντα σε Ελλάδα και Μεσόγειο

Η Τουρκία κατάφερε να παράξει τον δικό της δορυφόρο τον οποίο θα στείλει στο διάστημα του χρόνου.

Το πρακτορείο Anadolu επιβεβαίωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ επέβλεψε την εγκατάσταση του τελευταίου τμήματος του δορυφόρου, ο οποίος ονομάζεται «Imja», στην έδρα του Τουρκικού Ιδρύματος Τεχνολογικών Επιστημών στην Άγκυρα.

Η δημοσίευση ανέφερε ότι μετά την πραγματοποίηση των απαραίτητων δοκιμών, οι τουρκικές αρχές θα μεταβούν στο τελευταίο στάδιο παραγωγής του δορυφόρου, ο οποίος είναι καθαρά εγχώριας παραγωγής, με τους κατασκευαστές του να καταφέρνουν να ολοκληρώσουν το μοντέλο της δομικής θερμικής απόδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία σχεδιάζει να εκτοξεύσει τον εγχώριο δορυφόρο, ο οποίος χαρακτηρίζεται από υψηλή ακρίβεια παρακολούθησης, στο διάστημα, το επόμενο έτος.

Ο δορυφόρος θα καλύψει τις ανάγκες της Τουρκίας για πολιτικές και στρατιωτικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, στις οποίες «ανάγκες» περιλαμβάνεται φυσικά και η παρακολούθηση ελληνικών βάσεων και οπλικών συστημάτων.

Αξιωματούχοι του Ινστιτούτου Διαστημικής Έρευνας του Τουρκικού Ιδρύματος Τεχνολογικών Επιστημών παρείχαν στους υπουργούς πληροφορίες για το δορυφόρο και άλλα έργα που σχετίζονται με το διάστημα, τονίζοντας ότι το ίδρυμα καταβάλλει διπλές προσπάθειες για να καλύψει τις ανάγκες του τουρκικού Στρατού.

Related posts

Κωνσταντινούπολη: Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα δημάρχου

admin

Ποιος είναι ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, που έστειλε 1000 κομάντος στον Έβρο

admin

Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος

admin