19 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία

Χρηματικό πρόστιμο για πρώτη φορά στο LIDL Αλεξανδρούπολης απ’ τον δήμο, για παραβάσεις

Χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ επέβαλλε ο δήμος Αλεξανδρούπολης στην γνωστή αλυσίδα super market LIDL, επειδή πουλούσε ασυσκεύαστα είδη ψωμιού και άλλων αρτοσυσκευασμάτων, στο κατάστημα της Αλεξανδρούπολης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο στις συνεδρίαση του στις 29 Μαίου που έγινε δια περιφοράς λόγω κορονοϊού, έλαβε ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ επί 34 συμμετεχόντων να επιβάλλει το συγκεκριμένο χρηματικό πρόστιμο στη εταιρία «ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» για το κατάστημα «Επιχείρηση Λιανικού Εμπορίου», που βρίσκεται στο 2ο χλμ Εθν. Οδού Αλεξ/πολης-Κομοτηνής, για το λόγο ότι στο χώρο του πρατηρίου άρτου της επιχείρησης γινόταν πώληση ασυσκεύαστων προϊόντων άρτου & αρτοσυσκευασμάτων, κατά παράβαση του άρθρου 11 περ. 1 & 3 του
Ν.3526/2007. Η απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Εγκρίνει τη συμπλήρωση της 70/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Έγκριση επιβολής χρηματικού προστίμου στην εταιρία “ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.”», ως προς την επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 2.500,00 € για το κατάστημα της εταιρίας ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στο 2ο χλμ Εθν. Οδού Αλεξ/πολης, σύμφωνα με την εισήγηση της παρούσας απόφασης”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΣΤΙΜΟ-ΣΤΟ-LIDL-Αλεξανδρούπολης

Η προηγούμενη δημοτική αρχή του Β.Λαμπάκη

πέρασε στο… ντούκου δυο παρόμοιες καταγγελίες

Θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε, ότι είναι η πρώτη φορά που ο δήμος Αλεξανδρούπολης λαμβάνει μια τέτοια απόφαση, να επιβάλλει δηλαδή στην συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ γερμανικών συμφερόντων, για το κατάστημα της στην Αλεξανδρούπολη, χρηματικό πρόστιμο για παράβαση του νόμου. Όπως μάθαμε, έχουν υπάρξει άλλες ΔΥΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ από την Ομοσπονδία Αρτοποιών του νομού Έβρου επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη, η οποία όμως τις πέρασε στο… ντούκου και δεν ασχολήθηκε.

Να σημειώσουμε ακόμα, ότι τον περασμένο Μάρτιο στην ίδια αλυσίδα LIDL, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο άλλων 2.500 ευρώ από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, για άλλη παράβαση που είχε όμως σχέση με τον τρόπο πώλησης του ψωμιού.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

«Φάρο» επιχειρηματικότητας δημιουργεί στην Αλεξανδρούπολη το Επιμελητήριο Έβρου

editor

Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα της 3ης δόσης

admin

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. – Πρόεδρος ο Βασίλης Δελησταμάτης

editor
19/03/2024 13:33