Πολιτική

Σ.Πέτσας: «Οι προκλήσεις της Τουρκίας αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλα πεδία – Εμείς είμαστε έτοιμοι»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, σχετικά με τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε πτήση από την Ντόχα, ανέφερε πως «προσέχουμε και προς τα έξω και προς τα μέσα».

Έχουμε όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ένα καλό σύστημα ιχνηλάτησης και απομονώνουμε τα κρούσματα. Ταυτόχρονα προσέχουμε να μην έχουμε εισαγωγές», εξηγώντας ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στη συγκεκριμένη πτήση εννέα Πακιστανοί οι οποίοι ήρθαν μέσω Κατάρ.

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις που θα γίνουν το μεσημέρι από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Εμπορίου, Νίκο Παπαθανάση, είπε ότι στις 13:00 θα προκύπτει από τις ανακοινώσεις, ότι το σύνολο της οικονομίας ανοίγει από τώρα έως την 1η Ιουλίου, αυτό θα είναι ένα διάστημα που θα ανοίξουν οι περισσότεροι τομείς της οικονομίας.

«Από τώρα μέχρι 15 Ιουνίου και μετά τις 15 Ιουνίου ανοίγουμε σταδιακά», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον κύριο Θεοχάρη».

Μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα είπε ότι «η εκτίμησή μας είναι ότι οι προκλήσεις αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλα πεδία, γιατί θα θέλει να αντιμετωπίσει το φιάσκο του Έβρου».

«Εμείς είμαστε έτοιμοι, δεν φοβόμαστε τίποτα, προετοιμαζόμαστε», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του του συμβούλου εθνικής ασφάλειας, Αλέξανδρος Διακόπουλος ότι «αν χρειαστεί θα δράσουμε στρατιωτικά απέναντι στην Τουρκία», είπε ότι «σε μια περίπτωση είναι μέσα στο βασικό τρίπτυχο που λέμε πάντα, έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

«Ποτέ δεν έχουμε εφησυχάσει μετά τα γεγονότα στον Έβρο. Είμαστε σε εγρήγορση», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην ανησυχία να αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές, λέγοντας «έχει ειπωθεί αυτή η απειλή της αύξησης των μεταναστευτικών ροών. Προετοιμαζόμαστε».

Related posts

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον Έβρο

admin

Αυξάνονται κατά 3,1 εκατομμύρια ευρώ οι πιστώσεις για τους μικρούς καλλιεργητές της ΠΑΜΘ μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη

admin

Πρώτο μέτρο Τσίπρα: Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%

admin