12 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Θεόδωρος Καράογλου από Έβρο: «Θέλω να πιστεύω ότι η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κάνει λάθος κινήσεις»

Μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας έστειλε από τον Έβρο ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, λέγοντας ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι ασφαλή και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Τουρκία δεν θα τολμήσει ανάλογες ενέργειες με αυτές του Μαρτίου γιατί δεν οδηγούν πουθενά.

Ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε τα στρατιωτικά Φυλάκια στο Πύθιο και στις Καστανιές του Έβρου και αμέσως μετά δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα ασφαλή, είναι σύνορα που έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες υποδομές, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε επιβουλή σε βάρος της χώρας και, βεβαίως, το ηθικό και το φρόνημα όλων όσων υπηρετούν εδώ, των στρατιωτικών, των αστυνομικών είναι ακμαιότατο. Είμαι βέβαιος ότι αν χρειαστεί και όποτε χρειαστεί-μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ- η Ελλάδα θα δώσει την απάντηση που πρέπει, όπως άλλωστε έκανε και τον περασμένο Μάρτιο, κατά τα γεγονότα όπου χιλιάδες παράνομοι μετανάστες προσπαθούσαν να μπουν στη χώρα κατ εντολή της Τουρκίας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν εκτιμά ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει και πάλι να «εργαλειοποιήσει» τους μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, απάντησε ότι είναι πάγια τακτική της Άγκυρας, όταν αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα να προσπαθεί να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον των πολιτών, και σημείωσε: «Θεωρώ ότι οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει από την απέναντι πλευρά να “εργαλειοποιήσει” τους μετανάστες ή να δημιουργήσει μια ένταση, αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα τα δικά της.

Εμείς είμαστε μια χώρα ισχυρότατη, είμαστε η ισχυρότερη χώρα της Ν.Α Ευρώπης, έχουμε το Διεθνές Δίκαιο στο πλευρό μας και είναι πρόσφατη η παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που επέστησε την προσοχή της Τουρκία. Θέλω να πιστεύω ότι η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κάνει λάθος κινήσεις, γιατί απλούστατα δεν οδηγούν πουθενά».

Ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισκέφθηκε τα στρατιωτικά Φυλάκια προκειμένου να παραδώσει τηλεφακούς και ατμοκαθαριστές για τις ανάγκες του Στρατού, μια προσφορά της 2484 Περιφέρειας του διεθνούς Ρόταρυ.

Οι τηλεφακοί θα βοηθήσουν στη φύλαξη των συνόρων και οι ατμοκαθαριστές στην προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των στρατιωτών που υπηρετούν στον Εβρο.

Το μήνυμα αυτής της προσφοράς, όπως και των άλλων που έχουν γίνει, είναι ότι η πατρίδα αγκαλιάζει όσους υπηρετούν στα σύνορα και οι πολίτες είναι στο πλευρό τους μια γροθιά, τόνισε ο κ. Καράογλου.

Παρόντες στις επισκέψεις ήταν ο διοικητής της περιφέρειας Ρόταρυ Αριστοτέλης Αποστολίδης, ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης και ο διοικητής της 16ης Μεραρχίας Διδυμοτείχου, υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης.

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Το Λιμενικό διέσωσε 41 παράτυπους μετανάστες

admin

Δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του γιου του στην Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

editor

Πανηγυρίζει το Παρεκκλήσι του Αγίου Eυαγγελιστού Λουκά στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

editor
12/08/2022 21:12