28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Από την Ορεστιάδα προερχόμενο το φορτηγό που μετέφερε 1 τόνο & 143 λίτρα παράνομα φυτοφάρμακα

Παράνομα γεωργικά φυτοφάρμακα κατηγορούνται ότι κατείχαν με σκοπό να τα διακινήσουν σε αγρότες, τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Είχε προηγηθεί κινητοποίηση της Οικονομικής Αστυνομίας όταν εντοπίστηκε φορτηγό, προερχόμενο από την Ορεστιάδα, που μετέφερε 1 τόνο και 143 λίτρα φυτοφάρμακα, ποσότητες που φαίνεται ότι είχαν εισαχθεί παράνομα από τη Βουλγαρία και την Τουρκία με σκοπό της προώθησή τους στην Ελλάδα. Εκτός από τα φυτοφάρμακα κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ και χειρόγραφες σημειώσεις.

Κατά την έρευνα στο φορτηγό εντοπίστηκαν επιπλέον οκτώ σκυλιά, και εις βάρος του οδηγού σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία για παράβαση του νόμου σχετικά με την προστασία των ζώων.

Η εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παρέπεμψε τους συλληφθέντες να δικαστούν στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ για την κατοχή των σκυλιών διέταξε να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διακινούνταν στο πλαίσιο αγοραπωλησίας χωρίς σχετικές άδειες, δηλώσεις και παραστατικά που προβλέπονται από το νόμο.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Μέλη ορειβατικής ομάδας ύψωσαν την γαλανόλευκη στο Ύψωμα του Αετού (εικόνες)

editor

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργης Μασσαβέτας

editor

Προκήρυξη για 1843 θέσεις Δασοπόνων στις Δασικές Υπηρεσίες

editor
28/03/2024 19:19