25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Sports

Μπάσκετ: Στην Α1… και τυπικά οι Χαρίλαος Τρικούπης και Διαγόρας Δρυοπιδέων

Στην κορυφαία κατηγορία μπάσκετ της Ελλάδας θα αγωνίζονται από την επόμενη σεζόν, ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, μετά την επικύρωση της βαθμολογίας της Α2, για την περίοδο 2019/2020 από την ΕΟΚ.

Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χαρίλαος Τρικούπης, ενώ δεν υπήρξε κανένας υποβιβασμός ομάδας. Επίσης, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης ομάδας, σε περίπτωση που δηλώσει αδυναμία να συμμετέχει στην Basket League.

Με αυτή την εξέλιξη μπήκε κι ένα οριστικό τέλος στα διάφορα σενάρια των τελευταίων ημερών, που έκαναν λόγο για επάνοδο του Ολυμπιακού στην Α1, άσχετα με το ότι οι Πειραιώτες δεν είχαν δείξει διάθεση για να προβιβαστούν.

Μένει, πλέον, να αποδειχθεί, εάν οι δύο «νεοφώτιστοι» θα μπορέσουν να τηρήσουν τα κριτήρια συμμετοχής που έχει θέσει ο ΕΣΑΚΕ, προκειμένου από τη σεζόν 2020/2021 να αγωνίζονται στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Παράλληλα η ΕΟΚ επικύρωσε και την βαθμολογία στους δύο ομίλους της Β’ Εθνικής, προτείνοντας τον προβιβασμό τεσσάρων ομάδων: Του Πανερυθραϊκού και του Αμαρουσίου από τον πρώτο όμιλο και των Ιωαννίνων και της Καβάλας από τον 2ο Όμιλο. Η πρόταση είναι η σεζόν 2020/21 να διεξαχθεί με 18 ομάδες και θα είναι ενιαία, δεν θα υπάρχει δηλαδή διαχωρισμός σε δύο ομίλους.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ και μαζί με τον δεύτερο ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ προβιβάζονται στην Α1 Εθνική κατηγορία. Σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο Σωματείο.

Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.»

Πηγή: naftemporiki.gr

Related posts

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις Ακαδημίες Υδατοσφαίρισης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

editor

Παίκτης από την ομάδα “Αλεξανδρούπολη FC” ξανά πηγαίνει για δοκιμαστικό στην ΠΑΕ Ολυμπιακός!

editor

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2: Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ

editor
25/04/2024 10:12