Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ασταμάτητος ο Αντιδήμαρχος Καθαρισμού – Έκανε “λαμπίκο” της παραλίες της Αλεξανδρούπολης

Συντονισμένες παρεμβάσεις εκτενούς καθαρισμού σε διάφορα σημεία της Κοινότητας Μάκρης, απο τις 27/05/20 εως 31/05/20 πραγματοποιούνται απο την Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Με αριστη συνεργασία των συνεργείων, Αντιδημάρχου Ηλία Δαστερίδη και της Κοινότητα Μάκρης Αλεξανδρούπολης επετεύχθη η αποκομιδή και η απομάκρυνση κλαδιών και οικιακών – μη σύμμεικτων απορριμμάτων, απο διάφορους κοινόχρηστους χώρους, όπου οι πολίτες αυθαίρετα είχαν εναποθέσει.

Οι παρεμβάσεις έλαβαν χώρα σε όλη τη παραλιακή ζώνη Δικέλλων / Μεσημβρίας / Αγίας Παρασκευής / εντός του οικισμού της Μάκρης / περιοχη του συνοικισμού Πανοραματος / 8ο χιλιόμετρο, με συνολικό όγκο αποκομιδής άνω των 50 φορτηγών.

Τοποθέτηση 2 κάδων απορριμμάτων ανοικτού τύπου (κοντέινερ).
Ένας στη περιοχή “Σκορπιος” δυτικα της παραλίας Δικελλων και ένας στην περιοχη “Αγια Μαρινα” ανατολικά της παραλίας Δικέλλων, προς μοναστήρι, για τη τοποθέτηση αντικειμένων εντός τους, όπως απορρίμματα και κλαδια (δεμενα) και ΟΧΙ ΜΠΑΖΑ

Τέλος, εχουν τοποθετηθεί σε όλα τα σημεία, που καθαρίστηκαν, πινακίδες πού ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΡΗΤΩΣ την αυθαίρετη εναπόθεση κλαδιων, αντικειμένων ή μπαζών εκτος των κοντέινερ, καθώς ενέχει κίνδυνος πυρκαγιάς και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Στους παραβατες θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα απο τον κανονισμό πρόστιμα από 300€ έως 3.000€ ανάλογα με την βεβαίωση της παράβασης από τα όργανα ελεγχου.

“Παρακαλούμε τους πολίτες να σέβονται το περιβάλλον και να μην εναποθέτουν αυθαιρετα κλαδιά ή άλλα αντικείμενα, καθώς βρισκόμαστε σε αντιπυρική και τουριστική περίοδο!!! Σεβόμαστε το περιβάλλον και τους εαυτούς μας” καταλήγει η ανακοίνωση της  Κοινότητας Μάκρης.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Κορονοϊός: Δύο νέες εισαγωγές στο ΠΓΝΑ – Τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία

editor

Συνελήφθη κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης ένας αλλοδαπός ο οποίος εισήγαγε πάνω από 3 κιλά ηρωίνης στην Ελληνική Επικράτεια

editor

“Πλημμύρισαν” τα στρατόπεδα του Έβρου από νεοσύλλεκτους

editor