28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Αλλάζει κατεύθυνση η οδός Καραϊσκάκη (δρόμος Αστυνομίας) – Θα οδηγεί προς την παραλιακή

Αλλάζει κατεύθυνση η οδός Καραϊσκάκη, ο δρόμος δηλαδή που περνάει μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση και θα οδηγεί πλέον προς την παραλιακή Β.Αλςξάνδρου.
Στόχος είναι να αποσυμφορηθεί η κίνηση των οχημάτων που κατευθύνονται από την Λεωφόρο Δημοκρατίας προς το λιμάνι ή την παραλιακή γενικότερα, αλλά και να περνούν απ’ ευθείας από την Ιωακείμ Καβύρη όπως κατεβαίνει, κατ’ ευθείαν προς λιμάνι και παραλία τα αυτοκίνητα, χωρίς να χρειάζεται να στρίβουν στην Λ.Δημοκρατίας.

Την απόφαση αυτή πήρε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Αλεξανδρούπολης κατά την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαίου, εγκρίνοντας ομόφωνα την εισήγηση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων, η οποία λήφθηκε με ψήφους 6-1. Άλλη παρέμβαση είναι η απαγόρευσης αριστερής στροφής στο δυτικό ρεύμα της Λ. Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει στο επίσημο έγγραφο που δημοσιεύθηκε σήμερα 28 Μαίου στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

“Η Υπηρεσία, μετά από μελέτη του ζητήματος, αφού έλαβε υπόψιν τις τοπικές συνθήκες κυκλοφορίας, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οδών, τον ΚΘΚ, τα συμπεράσματα και τις μετρήσεις της κυκλοφοριακής μελέτης Αλεξανδρούπολης 2013-2016, τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν για το σύνολο της πόλης (υπ΄ αριθμ. 2086/21.08.2016 Απόφαση ΓΓΑΔΜΘ – ΦΕΚ 2549Β/2016), τις αρχές της κυκλοφοριάκης επιστήμης και τη μελέτη «Πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κέντρο της πόλης», προτείνει:
Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κεντρική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ως κάτωθι:
1.Aντιδρόμηση με φόρα νότια της οδού Καραϊσκάκη στο τμήμα της από την οδό Λ. Δημοκρατίας έως την οδό Β. Αλεξάνδρου.

2.Απαγόρευση αριστερής στροφής στο δυτικότροπο ρεύμα επί της οδού Λ. Δημοκρατίας.
Η εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων θα οδηγήσει στις κάτωθι συνέπειες:
-Mειωμένες καθυστερήσεις στη διασταύρωση Λ. Δημοκρατίας και Ι. Καβύρη, λόγω κατάργησης μιας φάσης στρεφουσών κινήσεων (επί της οδού Καραϊσκάκη – LOS E/F) – δραματική βελτίωση της συνολικής στάθμης εξυπηρέτησης (LOS) του κόμβου από το υφιστάμενο επίπεδο D.

-Θα βελτιωθεί η άμεση σύνδεση για τα οχήματα που κινούνται επί των οδών Ι. Καβύρη και έχουν σκοπό να προσεγγίσουν τη Β. Αλεξάνδρου (δια μέσω της οδού Καραϊσκάκη – σήμερα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα).
-Θα αυξηθούν οι φόρτοι των οχημάτων που χρησιμοποιούν τις οδούς Ψαρών και Τζαβέλλα με φορά βόρεια. Η αύξηση αυτή θα είναι μικρή και σε κάθε περίπτωση διαχειρήσιμη σε σχέση με την κυκλοφοριακή ικανότητα της οδού (αφορά σε ανακατανομή φόρτων της τάξης των 80 οχημάτων/ώρα).

Γενικότερα, οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα βελτιώσουν το επίπεδο κυκλοφορίας και ασφάλειας επί της κεντρικής περιοχής της Αλεξανδρούπολης, θα κατανείμουν κατάλληλα τους φόρτους στο δίκτυο και θα
εξομαλύνουν τοπικά τη σύνδεση και την προσπελασιμότητα της παραλιακής οδού μετά την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου κλπ.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Αυτοί είναι οι 27 Σύμβουλοι της Περιφερειακής Σύνθεσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

editor

Οι ανασκαφές στην Πτελέα Έβρου “έφεραν στο φως” σημαντικό Μεταβυζαντινό εύρημα

editor

Δράμα: Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

editor
28/03/2024 18:04