28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Δένδια, Παναγιωτόπουλο για τον Έβρο, πριν λίγο στο Μαξίμου

Έκτακτη σύσκεψη είχε πριν λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τον Έβρο και όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, “μεγάλο μέρος της αφορούσε τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία. Όσον αφορά το περιεχόμενο, σας παραπέμπουμε στο περιεχόμενο της τοποθέτησης του Πρωθυπουργού στην πρόσφατη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR”.
Σε αυτή να θυμίσουμε ότι ο Πρωθυπουργός μιλώντας στη Μάρα Ζαχαρέα, είχε αναφέρει τι συνέβη με τον φράχτη του Έβρου στις Φέρες και ξεκαθάρισε ότι κανένας Τούρκος δεν πάτησε το πόδι του σε ελληνικό έδαφος. «Εκτιμώ ότι δεν συνέβη τίποτα που να δικαιολογεί τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν στα social media και εκμεταλλεύτηκε η αντιπολίτευση υιοθετώντας ακροδεξιές ρητορικές. Η κοίτη του Έβρου μετακινείται, υπάρχουν εδάφη ανατολικά του Έβρου που ανήκουν στην Ελλάδα και δυτικά του Έβρου που ανήκουν στην Τουρκία. Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα και πάντα διευθετούνταν με τεχνικά μέσα».

Σε ερώτηση αν μπήκαν Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικά εδάφη απάντησε «όχι, όχι». Ο πρωθυπουργός απέδωσε τα όσα ακούστηκαν σε εκνευρισμό της Τουρκίας από το χτίσιμο του φράχτη και διεμήνυσε ότι ο φράχτης θα γίνει.

“Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να τον κάνουμε. Θα τον κάνουμε, όπως το έχουμε κάνει ήδη στο βόρειο τμήμα και έχουμε ενημερώσει με ρηματική διακοίνωση την Τουρκία ότι θα το κάνουμε. Το κάνουμε λίγο εντός του ελληνικού εδάφους, για να σας το εξηγήσω και τεχνικά, όπως έγινε ακριβώς και με τον φράχτη στις Καστανιές. Χωρίς να σημαίνει ότι απεμπολούμε, προσοχή, το έδαφος που μεσολαβεί μεταξύ του φράχτη και της συνοριακής γραμμής, απλά για να μπορούμε να κινηθούμε πολύ πιο γρήγορα. Ο φράχτης αυτός θα γίνει Η χώρα έχει κερδίσει ως κεκτημένο τη δυνατότητα να φυλάει τα σύνορα της και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέτρα και τα μέσα που έχει στη διάθεση της, για να μπορεί να πετύχει αυτόν το στόχο”.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Δράμα: Ένας νεκρός από έκρηξη σε αποθήκη εγκαταλελειμμένου λατομείου

editor

Μικρής έκτασης φωτιά το πρωί στο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης

editor

Συνοριοφύλακες: Η λίστα με τα ονόματα όσων κρίθηκαν ικανοί για πρόσληψη στον Έβρο

editor
28/03/2024 21:21