6 Φεβρουαρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Συνεχίζει τη λειτουργία της η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συνεχίζει να λειτουργεί την ανώνυμη τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς η «νέα κανονικότητα» είναι ένας νέος τρόπος ζωής που πιθανόν να βιώνεται με ανασφάλεια και φόβο από διάφορες ομάδες πληθυσμού και κυρίως από τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η κατάθλιψη ενδέχεται να επηρεάσει την τρίτη ηλικία μιας και ο χαμηλός βαθμός κοινωνικότητας και ο εγκλεισμός θα εξακολουθήσουν άτυπα να ισχύουν για άτομα τρίτης ηλικίας έως την εξάλειψη της νέας πανδημίας. Στον αντίποδα τα παιδιά και οι έφηβοι πιθανόν έχουν εγκαταστήσει επιβαρυντικές συμπεριφορές (αλόγιστη χρήση διαδικτύου, υπερφαγία) που αν δεν απεγκατασταθούν σύντομα μπορεί να οδηγήσουν σε συμπεριφορές εξάρτησης. Τα άτομα παραγωγικής ηλικίας πιθανόν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της ανεργίας και της μειωμένης δραστηριότητας που επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής.

Οφείλουμε ως Δήμος με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε την κοινωνία να ανακτήσει την ελπίδα και την αισιοδοξία της και να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από τη νέα πανδημία. Οι δημότες μπορούν πολύ εύκολα να αναζητήσουν ψυχολογική στήριξη και βοήθεια καλώντας στο 2551022222 (επιλογή “1”) με αστική χρέωση.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τους εθελοντές ψυχολόγους που στελέχωσαν και υποστήριξαν την λειτουργία της ανώνυμης τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης .

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των εορτών

editor

Σέρρες: Συμμορία με έξι ανήλικους «ξάφριζε» σπίτια και αυτοκίνητα

editor

ΟΠΕΚΑ: Πότε η καταβολή των επιδομάτων

admin
06/02/2023 22:27