Οικονομία Τοπικά Νέα

Έπεσαν οι υπογραφές για τις ενισχύσεις βάμβακος και σιτηρών Έβρου

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη η απόφαση ενίσχυσης των αγροτών του Έβρου, ύψους 5,8 εκατ. Ευρώ για απώλειες εισοδήματος που υπέστησαν στις καλλιέργειες βαμβακιού και σιτηρών το 2018.

Συγκεκριμένα υπεγράφη το μεσημέρι της Τετάρτης από τον υφυπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, η αναμενόμενη απόφαση ενίσχυσης των αγροτών του Έβρου, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, για τις απώλειες που υπέστησαν στις καλλιέργειες βαμβακιού και σιτηρών το 2018.

«Το θέμα τελευταία είχε κολλήσει σε κάποιες μικρές αποκλείσεις που υπήρχαν σε σχέση με τις εκτιμήσεις που είχε κάνει ο ΕΛΓΑ σχετικά με τις ζημιές αλλά και τις δηλώσεις που είχαν κάνει οι ίδιοι οι αγρότες μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος για τον λόγο αυτό επισκέφθηκε τόσο τον Υφυπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη όσο και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Όπως διευκρίνισε, « δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις έγινε και μια μείωση σε ότι αφορά το βαμβάκι του συνολικού ποσού και τελικά καταφέραμε να υπογραφεί αυτή η απόφαση έτσι ώστε οι αγρότες να πάρουν μια αποζημίωση που να ικανοποιεί τις ζημιές τις οποίες έπαθαν το 2018.»

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Ολοκληρώθηκε χθες η κατασκευή του ποδηλατόδρομου στην παραλιακή(ΒΙΝΤΕΟ)

editor

Ξεσηκωμός στον Έβρο: Οι καμπάνες θα χτυπήσουν πένθιμα σήμερα στο Τυχερό – Οι κάτοικοι κατεβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη

editor

Τούρκοι δηλώνουν πως αισθάνονται δημοτικοί σύμβουλοι στη Θράκη

editor