Κοινωνία

Πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών: Να μην ανοίξουν δημοτικά & νηπιαγωγεία

Για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων μίλησε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη υποστηρίζει ότι δεν θα πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, γιατί τα παιδιά δεν είναι δυνατόν να τηρήσουν τα μέτρα. Τον Σεπτέμβριο θα είναι πιο εξοικειωμένα με τους νέους όρους.

Όπως είπε, δεν είναι εύκολο ούτε για τους δασκάλους να επιβλέπουν τα παιδιά για να τηρούν τα μέτρα.

«Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα.» Οι γονείς ανησυχούν, ποιος θα πάρει την ευθύνη σε περίπτωση που γίνει κάτι, διερωτήθηκε η κ. Παγώνη.
Τέλος, τόνισε πως τα μικρά παιδιά θέλουν περισσότερο χρόνο να κατανοήσουν την κατάσταση.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό επανέλαβε ότι «Όλες οι αποφάσεις για τα δημοτικά θα ληφθούν προς το τέλος Μαΐου».

Σε περίπτωση που αποφασιστεί το άνοιγμα των σχολείων, η υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι απαραίτητες οδηγίες θα σταλούν και στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να οργανωθούν με αντίστοιχο τρόπο όπως εκείνα της δευτεροβάθμιας.

Διευκρίνισε επίσης ότι αν τα δημοτικά ανοίξουν την 1η Ιουνίου, θα λειτουργήσουν έως το τέλος του μήνα, ενώ για τις απουσίες των παιδιών θα ισχύσει ό,τι ισχύει για τα μεγαλύτερα παιδιά.

Τέλος, επανέλαβε πως το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τους μαθητές να κρατήσουν τα βιβλία τους για την επόμενη σχολική χρονιά ώστε να αξιοποιηθούν για καλυφθούν βασικοί μαθησιακοί στόχοι σε κάθε μάθημα.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Καλεί τους δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους

editor

Ορκωμοσίες νεοσυλλέκτων σε στρατόπεδα του Έβρου

admin

Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης – Επιχείρηση της Π.Υ για τον απεγκλωβισμό ενός ατόμου (video)

editor