22 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Κλειστή για τα οχήματα η παραλιακή της Αλεξανδρούπολης κάθε Παρασκευή από τις 8:00 μ.μ. και για όλο το Σαββατοκύριακο

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 8 Μαΐου και κάθε Παρασκευή από τις 20:00 έως την Κυριακή στις 24:00, η παραλιακή οδός Β. Αλεξάνδρου από το ύψος της «Αργώ» έως και την οδό Κύπρου, αποδίδεται στους πεζούς και ως εκ τούτου απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά τις παραπάνω ημέρες και ώρες.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

«Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης επιθυμώντας να διαθέσει όσο το δυνατόν περισσότερους ελεύθερους χώρους στη διάθεση των πολιτών και λαμβάνοντας κυρίως υπόψη το γεγονός ότι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα πάρκα παραμένουν κλειστά και ότι τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στη λειτουργία της εμπορικής αγοράς και των λοιπών δραστηριοτήτων έχουν επιφέρει δραστική μείωση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, αποδίδει στους πεζούς την οδό Β. Αλεξάνδρου από το ύψος της κάθετης οδού Έλλης (Αργώ) έως και την οδό Κύπρου από σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου, στις 20:00, έως την Κυριακή 10/05/2020 στις 24:00 και κάθε Παρασκευή έως Κυριακή τις ίδιες ώρες και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι έκτακτες συνθήκες που επιβάλλουν τα μέτρα μείωσης διασποράς του Covid-19.

Ως εκ τούτου και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά τις παραπάνω ημέρες και ώρες.

Κατά τον χρόνο απαγόρευσης της κυκλοφορίας των ανωτέρω οδών, ισχύει ο Κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων, όπως αυτός εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ 2086/21.07.2016 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΦΕΚ 2549Β/2016)».

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης σχολίασε σχετικά:

«Μόλις πληροφορηθήκαμε πως η δημοτική αρχή αποφάσισε να κλείσει την παραλιακή οδό για τα αυτοκίνητα, από σήμερα Παρασκευή 8/5 στις 8:00 μ.μ. και για όλη την διάρκεια (πρωί – βράδυ) του Σαββατοκύριακου, στο τμήμα από την ΑΡΓΩ μέχρι το ύψος της οδού Κύπρου. Με την απόφαση αυτή τα οχήματα που θα έρχονται από την «στροφή του Εγνατία» θα αναγκάζονται να ακολουθήσουν πορεία μέσα στα στενά της οδού Έλλης δημιουργώντας νέο σημαντικό κυκλοφοριακό ζήτημα. Αν κλείσει η παραλιακή οδός θα πρέπει να αφορά όλο το τμήμα από το πάρκο των Προσκόπων μέχρι την οδό Κύπρου, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια τους καλοκαιρινούς μήνες και μόνο για τις βραδινές ώρες».

Πηγή: alexpolisonline.com

Related posts

Κοινωνικό μέρισμα: Χωρίς αιτήσεις η εφάπαξ καταβολή -Το σχέδιο του υπουργείου

admin

Στον δήμο Αρριανών ο πρώτος συνεταιρισμός παραγωγών στέβιας

editor

Αναστάτωση στη Σαμοθράκη για το νερό μετά από κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Καθησυχαστική η δημοτική αρχή

editor
22/07/2024 0:45