28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

2,9 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ σε περιοχές του βόρειου Έβρου μέσω του προγράμματος LEADER

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια θα διαθέσει στην Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου πόρους ύψους 2.965.859 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER για την πραγματοποίηση έργων δημοσίου χαρακτήρα σε αγροτικές περιοχές των Δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Τα έργα που θα πραγματοποιηθούν θα καλύπτουν μια σειρά από ανάγκες των αγροτικών περιοχών σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη όπως αναπλάσεις και εκσυγχρονισμό δημοσίων χώρων (πεζοδρόμια, πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις), στήριξη βασικών υποδομών εκπαίδευσης (κατασκευή αίθουσας στο δημοτικό σχολείο Ριζίων), στήριξη δράσεων που αφορούν στον τουρισμό από το Επιμελητήριο Έβρου και την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου (ΟΕΒΕΣΕ) καθώς και ενίσχυση της δράσης πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Για τα θέματα αυτά, ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος είχε συνάντηση στην Ορεστιάδα με τον Δήμαρχο της πόλης και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) ΑΜΘ κ. Βασίλη Μαυρίδη και τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κώστα Βενετίδη, και είχε αναλυτική ενημέρωση από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου κ. Γιάννη Περιστεράκη.

Related posts

Εορτή Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου στο Νέο Σιδηροχώρι Κομοτηνής

editor

Συνάντηση Προσώπων: Το Ιόνιο συναντά την Αθήνα

admin

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 35χρονος διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

admin
28/03/2024 12:54