29 Ιανουαρίου, 2022
Κοινωνία Οικονομία

Πότε και πώς θα καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση στα νοικοκυριά με ανήλικα

Λεπτομέρειες για το έκτακτο επίδομα σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα έδωσε σε πρωινή της συνέντευξη η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως η η οικογένεια που δικαιούται το επίδομα θα λάβει 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά. Το ανώτατο όριο που έχει τεθεί είναι τα 300 ευρώ.

Όσον αφορά στο πότε θα καταβληθεί, είπε πως η πληρωμή θα γίνει στα τέλη Μαΐου και τα χτήματα θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η κ. Μιχαηλίδου γνωστοποίησε πως το έκτακτο επίδομα αφορά 212.000 πολίτες, η καταβολή του θα γίνει εφάπαξ, ενώ, όπως τόνισε αφορά και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι tα χρήματα είναι αφορολόγητα, ακατάσχετα και δεν θα συμψηφίζονται.

Η μεγάλη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη της οικογένειας, είπε, ακόμη, και συμπλήρωσε: «δεδομένου του δημοσιονομικού πλαισίου κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε»

Σχετικά με την καταβολή του επιδόματος γέννας η υφυπουργός Εργασίας ανέφερε όσες γυναίκες γέννησαν τον Απρίλιο θα πάρουν τα πρώτα 1000 ευρώ την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που δήλωσαν την γέννηση.

Πηγή: cnn.gr

Related posts

Ποιες πληρωμές θα γίνουν μέχρι το τέλος Αυγούστου

admin

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση ανάμεσα σε Αρδάνιο και Καβησό

admin

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διεθνώς καταζητούμενου Σέρβου για διακίνηση ναρκωτικών

editor