28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Έκτακτη ενίσχυση σε οικογένειες με παιδιά 400 -850 ευρώ

Η έκτακτη ενίσχυση αναμένεται να προβλεφθεί σε Κοινή Υπουργική Απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση οικογενειών με παιδιά.

Με το μέτρο αυτό, ενισχύονται εκτάκτως ευάλωτες οικογένειες, που λόγω της εφαρμογής των μέτρων για την μείωση της διάδοσης του κορωνοϊού, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αυξημένη δυσκολία να αντεπεξέλθουν εξαιτίας της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός τους.

Πιο συγκεκριμένα, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση θα προβλέπεται ότι στους 63.900 δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος θα καταβληθεί επιπλέον εισοδηματική ενίσχυση ύψους 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο. Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Το ποσό της κρατικής ενίσχυσης, το οποίο θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη μέρα του Μαΐου, στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα κυμανθεί από 400 έως 850 ευρώ.

Η συνολική δαπάνη της ενίσχυσης ανέρχεται σε 8.422.700 ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του τομέα της Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πηγή: workenter.gr

Related posts

Δωρεάν rapid test για Covid -19 στην ΠΕ Ροδόπης

editor

Ο Αρχιμ. Απόστολος Καβαλιώτης εξελέγη Επίσκοπος Τανάγρας

editor

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση καθαρισμού στο Δέλτα Έβρου από το Save Your Hood

editor
28/03/2024 12:06