25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Η ομιλία του Μητροπολίτη κατά την Αποκαθήλωση

Το πρωί της Μ. Παρασκευής τελέστηκε στον Ιερό  Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, κεκλεισμένων των θυρών, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθήλωσης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

 

Λίγο πριν την Αποκαθήλωση, ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ενώπιον του Εσταυρωμένου Χριστού τόνισε χαρακτηριστικά: “Πού είναι ο Χριστός τώρα να βοηθήσει; Ξέρετε που είναι; Σ’ ένα κρεβάτι απλού νοσοκομείου είναι. Με μάσκα οξυγόνου στο πρόσωπο. Εκεί είναι. Και βλέπει γύρω Του και πάνω Του πρόσωπα με μάσκες, φοβισμένα κι εκείνα, να Τον φροντίζουν. Εκεί ο Χριστός πεθαίνει ξανά, για να πάει στον Άδη πάλι, να ξεκουράσει τους νεκρούς, να τους χαμογελάσει, να καθίσει μαζί τους και λίγο αργότερα να τους πιάσει από το χέρι και διανοίγοντας την προοπτική της βασιλείας Του να τους τραβήξει απ’ εκεί κάτω και να τους εκσφενδονίσει στον Παράδεισο. Εκεί που δεν υπάρχει λύπη, εκεί που τα δάκρυα δε θα αυλακώνουν το πρόσωπο και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια.”

Λίγο πριν το τέλος Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: ” Όλοι σήμερα θα ερχόμασταν στο Ναό με ένα λουλούδι, για να Του το προσφέρουμε. Λοιπόν, αν θέλετε να Του προσφέρετε ένα λουλούδι, το πιο ευωδιαστό και το πιο ακριβό είναι μια λέξη. Συγγνώμη. Ας την πούμε, όχι στο Θεό, αλλά στους συνανθρώπους μας που είναι δίπλα μας, σήμερα καθώς θα ακούμε τις καμπάνες να χτυπάνε πένθιμα όλη την μέρα.”

Related posts

Έβρος: Συνελήφθησαν 4 διακινητές με 34 μη νόμιμους μετανάστες

editor

“Δυνατά” συνεχίζει το πρόγραμμα ΤΕΒΑ στους δήμους Ορεστιάδας & Διδυμοτείχου

editor

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι

editor
25/04/2024 11:27