28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Φιλανθρωπικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, παρά τις δυσκολίες λόγω των περιοριστικών μέτρων και των κλειστών ναών, στέκεται δίπλα στους ενδεείς και εμπερίστατους συνανθρώπους της Επαρχίας μας με μία σειρά φιλανθρωπικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες αυτές της Μεγάλης Εβδομάδος.
Συγκεκριμένα:
1. Διανεμήθηκαν μέσω του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου δέματα με τρόφιμα σε 236 οικογένειες της Μητροπόλεως.
2. Μέσω του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Supermarkets ΜΑΣΟΥΤΗΣ διανεμήθηκαν 166 δέματα με τρόφιμα σε οικογένειες ιδιωτικών υπαλλήλων, πολλών εκ των οποίων οι συμβάσεις έχουν ανασταλεί εν μέσω της πανδημίας.
3. Μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ διανεμήθηκαν 44 δέματα με τρόφιμα σε άπορες οικογένειες της Μητροπόλεώς μας.
4. Παράλληλα στο Συσσίτιο της Μητροπόλεώς μας συνεχίζεται η καθημερινή παρασκευή και διανομή 400 μερίδων φαγητού, έχοντας ελαχιστοποιήσει τη συμμετοχή εθελοντών στα άκρως απαραίτητα για τη λειτουργία του άτομα και τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Συνολικά ωφελήθηκαν 446 οικογένειες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευχαριστεί και ευλογεί όλους όσους στέκονται αρωγοί στο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας η οποία εν μέσω της πανδημίας δεν ξεχνά και συμπαρίσταται συνέχεια στους εμπερίστατους συμπολίτες μας, αναδεικνύοντας την διδασκαλία της Εκκλησίας μας που είναι η εθελοντική προσφορά και συνδρομή προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Ο Σεβασμιώτατος εύχεται η χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας να λάμψει στον κόσμο και να διαλύσει τα σύννεφα της φόβου, της αμφιβολίας, της δυσπιστίας και να φέρει το τέλος αυτής της πανδημίας, την επί της γης ειρήνη και την ανάσταση των ανθρώπων

Related posts

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον Παιδικό Σταθμό Σαμοθράκης

editor

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 34χρονο για τέσσερις ένοπλες ληστείες

editor

Ευχές για το Πάσχα από τον Αν. Δημοσχάκη στον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρώμυλο Χατζηγιάννογλου

editor
28/03/2024 21:17