7 Ιουνίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Απαγόρευση αλιείας σε περιοχές του Έβρου

Από τα Τμήματα Αλιείας των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου και Ορεστιάδας γίνεται γνωστό ότι με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριου Πέτροβιτς απαγορεύεται η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο, στους παρακάτω υδάτινους σχηματισμούς.

Στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου απαγορεύεται στον ποταμό Έβρο και το Δέλτα αυτού, στους χειμάρρους Ειρήνη (Μαΐστρου), Λουτρού, Αρδανίου, Προβατώνα, Μαυρόρεμα, Διαβολόρεμα, στον υδροταμιευτήρα Αλεξανδρούπολης, φράγματος Καβησσού, στους παραποτάμους του Έβρου, σε κανάλια και σε λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς γλυκού νερού.

Στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας απαγορεύεται στον ποταμό Έβρο και στους παραποτάμους Άρδα και Ερυθροπόταμο, στη φραγμαλίμνη Κομάρων, στα φράγματα Θεραπειού και Πετρωτών, στις τάφρους Πυθίου και Τ16 Ορεστιάδας, στα μικροφράγματα Αλεποχωρίου, Ασβεστάδων, Βρυσικών, Δόξας, Μεταξάδων και Παλιουρίου, στο Γουρουνόρεμα Ασημένιου, σε κανάλια και σε λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς γλυκού νερού.

Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει στις 15 Απριλίου 2020, ώρα 8:00 π.μ. και λήγει στις 30 Μαΐου 2020, και ώρα 12:00 μ.μ.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και των λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω νερά.

Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Related posts

Έβρος: Επιχορήγηση 1,6 εκατ. ευρώ στους πέντε δήμους από το υπουργείο Εσωτερικών

editor

Έβρος: Επίγεια και εναέρια μέσα προσπαθούν να σώσουν το προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς

editor

Επίσκεψη υποψηφίων Ακολούθων της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

editor
07/06/2023 6:27