23 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

To μήνυμα που στέλνει ο Κωνσταντίνος Ράικος σε αυτούς που διαμαρτύρονται για την καραντίνα

O Kωνσταντίνος Ράικος, CEO & Founder της KRS Group, έζησε 10 μήνες σε περιβάλλουν αυτοπεριορισμού ως καρκινοπαθής και στέλνει το δικό του μήνυμα σε αυτούς που διαμαρτύρονται για την καραντίνα.

Ο Κωνσταντίνος Ράικος, στα 31 του, διαγνώστηκε με καρκίνο και κλήθηκε σε αυτοπεριορισμό 10 μηνών προκειμένου να θεραπευτεί. Ο ίδιος μίλησε στα μέσα για τη δοκιμασία που πέρασε και με μια ανάρτησή του στο Facebook, που συγκέντρωσε εκατοντάδες σχόλια, απευθύνεται σε όλους αυτούς που αδιαφορούν για τις οδηγίες περιορισμού στο σπίτι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Στην ανάρτησή του επισημαίνει ότι στις ευπαθείς ομάδες δεν ανήκουν μόνο οι ηλικιωμένοι, αλλά και οι νέοι που έχουν περάσει καρκίνο: «Πριν 3 χρόνια ξεκινούσα μια δύσκολη δοκιμασία – ο καρκίνος ήταν ήδη μέσα μου και σαν σήμερα έκανα την πρώτη χημειοθεραπεία! Πέρασα σχεδόν 10 μήνες σε καραντίνα -πάλεψα με εμμονές, κλεισμένος σε 4 τοίχους έχτιζα-, δημιουργούσα και εξέλισσα την KRS Group!

Παράλληλα ήμουν διευθύνων σύμβουλος σε μια εταιρεία (οι συνάδελφοί μου θυμούνται εκείνη την περίοδο). Δεν λύγισα ούτε μια στιγμή -πάντα χαμογελούσα και ονειρευόμουν την επόμενη μέρα-, έχτιζα! Τώρα είμαι πάλι εδώ -μέσα στους 4 τοίχους-, μάντεψε!

Πάλι δημιουργώ, ονειρεύομαι και χτίζω!! Νομίζω ήρθε η στιγμή να φερθούμε όλοι ώριμα και να προστατέψουμε ο ένας τον άλλον, περισσότερο εύχομαι, ελπίζω και εκλιπαρώ να φερθούμε όλοι με συναίσθηση και να δώσουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που νοσούν από τον καρκίνο, να παλέψουν και να ρίξουν μια ζαριά για τη ζωή τους! Πιστέψτε με, υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που δεν έχουν περάσει τα 70 χρόνια ζωής! Δείξτε σεβασμό!»

Επιπλέον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ethnos.gr, αποκάλυψε τα εξής:

«Επειδή ήμουν για πάρα πολλές ώρες μέσα σε ένα νοσοκομείο για τις χημειοθεραπείες διαπίστωσα ότι έπρεπε να βρω έναν τρόπο για να παρακολουθώ την εξέλιξη των επιχειρήσεων στις οποίες είμαι στέλεχος. Έτσι, έφτιαξα μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που μου επέτρεπε να βλέπω ό,τι ώρα θέλω τι φόρο θα πληρώσει η επιχείρηση, το κόστος μισθοδοσίας και πολλά άλλα στοιχεία. Την εφαρμογή αυτή τη λανσάραμε στη συνέχεια στην αγορά και το 2019 καταφέραμε να έχει ανάπτυξη 400%. Σήμερα τη χρειάζεται, λόγω της καραντίνας από την πανδημία, πλήθος κόσμου που θέλει να ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη από το σπίτι του».

O Kωνσταντίνος Ράικος, CEO & Founder της KRS Group, έζησε 10 μήνες σε περιβάλλουν αυτοπεριορισμού ως καρκινοπαθής και στέλνει το δικό του μήνυμα σε αυτούς που διαμαρτύρονται για την καραντίνα

«Είχα πάρει ένα φάρμακο, το οποίο με έχει κάνει εξαιρετικά ευαίσθητο στη λοίμωξη των πνευμόνων. Αυτοί που κάνουν χημειοθεραπείες είναι ούτως ή άλλως πιο ευάλωτοι. Κολλάς πιο εύκολα τον ιό. Ο οργανισμός μου είναι ταλαιπωρημένος και δεν ρισκάρω. Κάθομαι στο σπίτι μου και δουλεύω. Δουλεύω πολλές ώρες. Φτιάχνω ένα καινούριο πρότζεκτ που το ονόμασα «Παρασκευάς φορολογάς. Ένα πρόγραμμα με 3D animation, το οποίο θα λέει όλες τις φορολογικές ειδήσεις για φυσικά πρόσωπα».

Για αυτούς που δεν πειθαρχούν στα μέτρα αυτοπεριορισμού για τον περιορισμό της πανδημίας λέει: «Θεωρώ ότι δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτό που μας λείπει στην καραντίνα είναι οι άνθρωποι. Ας παραδεχτούμε ότι δεν μας λείπει το έξω. Οι άνθρωποι μας λείπουν. Ας δείξουμε αγάπη και σεβασμό στους ανθρώπους. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης. Βλέπουμε ότι στην Κίνα σιγά σιγά τα μέτρα χαλαρώνουν. Ας κάνουμε λοιπόν λίγη υπομονή».

Related posts

Μεταφορικό Ισοδύναμο Καυσίμων: Άνοιξε η πλατφόρμα για κατοίκους & επαγγελματίες της Σαμοθράκης και άλλων 33 νησιών

editor

Δήλωση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραίτηση Θεσσαλονίκης Ανθίμου

editor

Ελληνική Αστυνομία: Με e-mail και τηλεφωνική γραμμή η εξυπηρέτηση των πολιτών

editor
23/04/2024 10:51