26 Ιανουαρίου, 2022
Κοινωνία

Χαρδαλιάς για την επιδημία του κορωνοϊού: Απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την προσπάθεια να ελεγχθεί η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά από εδώ και πέρα απαγορεύονται όλες οι συναθροίσεις από 10 άτομα και πάνω παράλληλα οι παραβάτες θα έχουν πρόστιμο έως και 1.000 ευρώ.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Βάσει τα νέα δεδομένα σας ενημερώνω από αύριο απαγορεύονται οι συναθροίσεις 10 ατόμων με κύρωση 1.000 ευρώ ανά άτομο. Αποθαρρύνονται οι ψυχαγωγικές συναθρόισες σε κλειστό χώρο με 10 ή περισσότερα άτομα. Αυστηρή σύσταση γίνεται στους πολίτες να παραμένουν σπίτι και να έχουν επαφές με άτομα αυστηρώς εντός εκτός οικογενειακού κύκλου, ώστε να περιοριστεί η κυκλοφορία εκτός σπιτιού.

Αποδεκτές εξαιρέσεις είναι μόνο για την εργασία, επίσκεψη σε γιατρό, αγορά τροφίμων, όπου δεν είναι δυνατόν η αποστολή, επίσκεψη στο ταχυδρομείο για τα απαραίτητα, επίσκεψη στην τράπεζα, στο βενζινάδικο, κίνηση για παροχή βοήθειας. Σωματική άσκηση μόνο ατομικό ή ανά δυο άτομα με την απαραίτητη απόσταση και την κίνηση με κατοικίδιο. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν με τηλεργασία. Σε όσες επιχειρήσεις δεν γίνεται θα πρέπει να τηρείται η απαραίτητη απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».

Αποδεκτές εξαιρέσεις υπάρχουν αποκλειστικά για:

  • Την μετάβαση στην εργασία
  • Επίσκεψη στον γιατρό
  • Μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους
  • Μετάβαση στο ταχυδρομείο για την απολύτως αναγκαία αλληλογραφία
  • Μετάβαση στην τράπεζα
  • Μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων

Related posts

Στις φυλακές Κομοτηνής οδηγήθηκαν οι 5 συλληφθέντες που μετέφεραν ναρκωτικά από την Θεσ/νίκη στην Αλεξανδρούπολη

editor

Πανελλαδικές 2019: Πέφτουν οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές

admin

Σταθμό εξυπηρέτησης και επικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους, εγκατέστησε η Διοίκηση του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

editor