16 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Πολιτική Τοπικά Νέα

Στη συνεδρίαση του ΕΟΕΣ ΕΛΙΚΑΣ στις εγκαταστάσεις του ΚΕΔΕΚ στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης

Στη συνεδρίαση του ΕΟΕΣ ΕΛΙΚΑΣ στις εγκαταστάσεις του ΚΕΔΕΚ στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου, μετά την εκλογή του κατά τις εργασίες της 4ης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων των φορέων μελών του.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, διαδεχόμενος τον Γιάννη Μπουτάρη, ο επίσης αντιπρόεδρος Statty Statev εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας, ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και ο Λευτέρης Τοπάλογλου Διευθυντής της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και η διεύρυνση των δράσεων του ΕΛΙΚΑΣ μέσα από εκπαιδευτικές συναντήσεις και τη διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου.

Ο ΕΛΙΚΑΣ αποτελεί το πεδίο συνεργασίας δέκα Δήμων, δυο Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, τριών Πανεπιστημίων, δυο Επιμελητηρίων και δυο φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών και επιχειρεί να ενισχύσει τη θεσμική, διαρκή και ισότιμη εδαφική διασυνοριακή συνεργασία στη ΝΑ Ευρώπη στο πλαίσιο της τετραπλής έλικας.

Related posts

Δείτε τις βαθμολογίες των Πανελληνίων

admin

Ένα συνέδριο ορόσημο για την ιστορία της Αλεξανδρούπολης

editor

Σταύρος Σταυράκογλου: Για μία Αλεξανδρούπολη με ισχυρές κοινωνικές δομές, ανθρώπινη πρόνοια και φροντίδα

editor
16/04/2024 16:48