24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Lifestyle

Η Ρόη Πετροπούλου μιλά για την επιστήμη της ποδολογίας στο περιοδικό “The Body” που κυκλοφορεί

Η πτυχιούχος ποδολόγος από την Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδος και μέλος του Ελληνικού συλλόγου Ποδολογίας, Ρόη Πετροπούλου, μιλά για την επιστήμη της ποδολογίας στο περιοδικό “The Body” που κυκλοφορεί.

Η Ποδολογία ανήκει στον τομέα των παραϊατρικών επαγγελμάτων και ασχολείται αποκλειστικά με τις παθήσεις και την περιποίηση των κάτω άκρων, θεραπεύοντας κάλους, ραγάδες, υπερκερατώσεις, μυκητιάσεις, σκληροδερμία και άλλες παθήσεις.

Η επιστήμη αυτή, έχει και προληπτική ιδιότητα, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση επιπλοκών παθολογικών προβλημάτων, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης. Το πελματογράφημα και η κατασκευή ορθωτικών πελμάτων είναι αναγκαία για πολλές περιπτώσεις. Ο σωστός καθαρισμός και η περιποίηση των νυχιών -από ειδικό Ποδολόγο- μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη σοβαρών συμπτωμάτων ενός διαβητικού ποδιού.

Το πελματογράφημα (η εξέταση περιλαμβάνει στάση και περπάτημα πάνω σε ειδικό pad) αναλύει τα φορτία των πιέσεων και τις κλίσεις του ποδιού, εν στάσει και εν κινήσει, εξηγεί η Ρόη Πετροπούλου, Πτυχιούχος Ποδολόγος από την Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδος και μέλος του Ελληνικού συλλόγου Ποδολογίας. Η ανάλυση των μετρήσεων καταγράφεται σε υπολογιστή και η τελική τους αξιολόγηση γίνεται από τον ειδικό, ο οποίος αν το κρίνει απαραίτητο, θα σας συστήσει τη χρήση ειδικών ορθωτικών πελμάτων, τα οποία θα κατασκευαστούν αποκλειστικά για εσάς με βάση το πελματογράφημα σας.

Η χρήση των ορθωτικών πάτων αποσκοπεί στην εξισορρόπηση των δυνάμεων που ασκούνται στο σώμα σας όταν περπατάτε, στην καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών, στη διευκόλυνση των καθημερινών σας δραστηριοτήτων και στην ελάττωση της μυικής κούρασης.

Από την εξέταση μέχρι την κατασκευή των ορθωτικών υποδημάτων μεσολαβεί η μέτρηση και καταγραφή των πιέσεων με τη χρήση ψηφιακού πελματογράφου μέσω Η/Υ. Η αξιολόγηση των δεδομένων από ειδικό επιστημονικό προσωπικό, καταγραφή των παρεκκλίσεων στις κινητικές διαμέτρους και διάγνωση των πιθανών παθήσεων. Εν συνεχείς εξατομικευμένος σχεδιασμός του ορθωτικού προϊόντος μέσου ειδικού λογισμικού σχεδίασης (Computer Aided Design). Τελικό στάδιο είναι το φινίρισμα του κατεργασμένου υλικού. Χειροποίητη κατασκευή με κόψιμο και φορμάρισμα των δερμάτων όπως και μοντάρισμα των επιμέρους κομματιών του υποδήματος.

Related posts

Το εστιατόριο της Τασσίας αποτελεί το σημείο κατατεθέν της Κεφαλλονιάς

admin

Η εταιρεία Cenegenics® στηρίζει το έργο της ΕΛΕΠΑΠ

admin

Ο οίκος μόδας Grace Atelier παρουσίασε την πρώτη του συλλογή ρούχων

admin
24/04/2024 22:04