26 Ιανουαρίου, 2022
Πολιτική Τοπικά Νέα

Μήνυμα στήριξης της Ε.Ε. στην Ελλάδα – 700 εκατ. πακέτο στήριξης

«Ευχαριστώ την Ελλάδα που είναι η ευρωπαϊκή ασπίδα μας σε αυτούς τους καιρούς» ήταν η φράση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προκάλεσε αίσθηση. «Θα παραμείνουμε σε πολύ στενή επικοινωνία τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα προσφέρουμε κάθε απαραίτητη υποστήριξη. Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι μόνο θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα. Είναι η ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε αυτό το πρόβλημα με τάξη, ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η κυρία φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παράσχει οικονομική υποστήριξη ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα. «Αποτελείται από 350 εκατομμύρια ευρώ που είναι διαθέσιμα άμεσα και επιπλέον 350 εκατομμύρια ευρώ τα οποία μπορούν να ζητηθούν στο πλαίσιο ενός τροποποιητικού προϋπολογισμού. Η οικονομική υποστήριξη αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού γενικά και τη δημιουργία και διαχείριση των απαιτούμενων υποδομών» εξήγησε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Related posts

Τ. Θεοδωρικάκος: Περαιτέρω ενίσχυση των ελληνοτουρκικών συνόρων με 250 συνοριοφύλακες

editor

«Κεραυνοί» Ρωσίας κατά Τουρκίας: Πάρτε πίσω τον χάρτη που χαρακτηρίζει τουρκικά εδάφη την Ελλάδα, την Κριμαία και άλλες χώρες

editor

Μήνυμα του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την επέτειο της 25 ης Μαρτίου από τις Καστανιές Έβρου

admin