23 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Lifestyle

Ο Terry Dougas αποχαιρέτησε τον Κώστα Βουτσά

Πριν 10 χρόνια ο Terry Dougas και μια παρέα μαθητών ξεκίνησαν το Argo Film Festival στην πόλη του Βόλου.

Η σκέψη ήταν να τιμούμε όσους έλαμψαν με το ταλέντο τους στον κινηματογράφο και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα για νέους κινηματογραφιστές.

Τα τιμώμενα πρόσωπα λαμβάνουν το δικό τους μαρμάρινο αστέρι. Το πρώτο μας αστέρι λοιπόν, χωρίς δεύτερη σκέψη, απονεμήθηκε στον μοναδικό άθρωπο που έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά ταυτόχρονα λάτρευε να βοηθάει τα νέα παιδιά στο χώρο του, τον Δάσκαλο, κύριο Κώστα Βουτσά.

Γρηγόρης Βαλτινός, Κώστας Βουτσάς

 

Ο τίτλος του ‘αιώνιου έφηβου’ αντιπροσωπεύει αυτό που μας χάριζε με τις ταινίες του, αλλά και τη στάση ζωής που κράτησε μέχρι το τέλος.

Κώστας Βουτσάς

 

Ένα τριαντάφυλλο, ως ένδειξη αγάπης, επάνω στο μαρμάρινο Αστέρι που φτιάχτηκε προς τιμήν του, φέρει το όνομά του και του απονεμήθηκε το 2010. Το Αστέρι έχει τοποθετηθεί στον τοίχο του ιστορικού Κινηματογράφου ‘Αχίλλειον’ στην παραλία του Βόλου, όπου κάθε χρόνο ένα νέο προστίθεται και ένας σπουδαίος καλλιτέχνης τιμάται από το φεστιβάλ.

Ο Terry Dougas αποχαιρέτησε τον Κώστα Βουτσά

 

Το συγκεκριμένο μνημείο φιλοξενεί ως τώρα οκτώ αστέρια και αποτελεί το επιστέγασμα των κόπων της Οργανωτικής του A.F.F που, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της διοργάνωσης, ήθελε η πόλη μας, ο Βόλος, να φιλοξενεί ένα διαχρονικό καλλιτεχνικό αποτύπωμα απόδοσης φόρου τιμής προς όλα αυτά τα αξιομνημόνευτα πρόσωπα. Σκοπός είναι οι περαστικοί και οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να θαυμάζουν από κοντά αυτό το ανεξίτηλο στο χρόνο μνημείο και να θυμούνται την προσφορά των σπουδαίων αυτών καλλιτεχνών.

Το μαρμάρινο αστέρι του Κώστα Βουτσά

 

Γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη από γονείς πρόσφυγες ο Κώστας Βουτσάς ευτύχησε να κάνει τη δουλειά που του ταίριαζε κι αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας του. Λάτρευε τις γυναίκες και το έδειχνε με κάθε του λέξη και κάθε του πράξη.

Ο Κώστας Βουτσάς έφυγε και o καλλιτεχνικός χώρος είναι φτωχότερος.

Ο Terry Dougas αποχαιρέτησε τον Κώστα Βουτσά

 

Ο Terry Dougas αποχαιρέτησε τον Κώστα Βουτσά

 

Το μαρμάρινο αστέρι του Κώστα Βουτσά

 

 

Related posts

Πρωτοποριακές ιατρικές υπηρεσίες στον Πειραιά

admin

Υψηλή ποιότητα υποδημάτων σε 50 χώρες

admin

Ο Γιώργος Λεβεντάκης ανακηρύχθηκε στους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών

editor
23/07/2024 2:24