29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Κυβέρνηση: Στέλνουμε ενισχύσεις στα σύνορα

Για «οργανωμένη μαζική παράνομη απόπειρα παραβίασης συνόρων» την Παρασκευή έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας» απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο κλείσιμο συνόρων.

«Η Ελλάδα άντεξε προστατεύοντας τα σύνορά μας και την Ευρώπη» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας

Διευκρίνισε, δε, ότι οι 66 που συνελήφθησαν αφού κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και να μπουν στο ελληνικό έδαφος «δεν έχουν σχέση με την Ιντλίμπ (σ.σ. στη Συρία)».

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ενίσχυση των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα. Όπως είπε «μεταφέρονται δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού στον Έβρο ενώ πλέον στα νησιά επιχειρούν 52 σκάφη του λιμενικού και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού».

Στην έκτακτη σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Related posts

Υπερπτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από τη Ζουράφα

editor

Μητσοτάκης, Δερμεντζόπουλος, Μαλτέζος, Παπαδάκης, εκλέγονται βουλευτές στον Έβρο

editor

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη ευρεία σύσκεψη θεσμικών φορέων που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στο Δημαρχείο με αντικείμενο τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού COVID-19

admin
29/03/2024 11:35