18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Δυο λαθρομετανάστες άρπαξαν ένα κορίτσι από τον ώμο γιατί “ήθελαν να ρωτήσουν κάτι”

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι μέσα στην πόλη του Σουφλίου, όταν δύο λαθρομετανάστες… άρπαξαν ξαφνικά από τον ώμο ένα κοριτσάκι το οποίο περπατούσε αμέριμνο σε κεντρικό δρόμο φορώντας ακουστικά και ακούγοντας μουσική.
Το κοριτσάκι τρόμαξε πάρα πολύ, αφού δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία των δύο νεαρής ηλικίας λαθρομεταναστών λόγω των walkman που είχε στα αυτιά του και άρχισε να φωνάζει καλώντας σε βοήθεια. Το άκουσαν πολίτες, αλλά για καλή του τύχη εκείνη την ώρα περνούσε και ένα περιπολικό που είχε καλέσει κάποιος κάτοικος του Σουφλίου που τους είχε δει να περιφέρονται μέσα στην πόλη. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους δυο λαθρομετανάστες οι οποίοι τρομαγμένοι κατευθύνθηκαν προς την πλευρά του ποταμού Έβρου, αλλά τελικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι τον έναν από αυτούς τον ακινητοποίησαν οι πολίτες, οι οποίοι αναστατωμένοι είχαν τρέξει στο σημείο που ήταν το κοριτσάκι.

Ισχυρίστηκαν ότι ήθελαν απλά να ρωτήσουν κάτι

Οι 2 λαθρομετανάστες που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Συνοριοφυλακής του Σουφλίου, μια και αυτό έχει αρμοδιότητα για όσους μπαίνουν παράνομα στην χώρα, ισχυρίστηκαν ότι απλά ακούμπησαν στον ώμο το κοριτσάκι γιατί ήθελαν να την ρωτήσουν κάτι και σε καμιά περίπτωση δεν είχαν πρόθεση να της κάνουν κακό. Απλά, επειδή άκουγε μουσική και δεν κατάλαβε τι συμβαίνει, φοβήθηκε και τρόμαξε όταν γύρισε και τους είδε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Οι ίδιοι τα έχασαν και γι’ αυτό άρχισαν να τρέχουν, αλλά το περιπολικό που έφτασε τους συνέλαβε αφού διαπιστώθηκε ότι είναι λαθρομετανάστες. Δεν συντρέχει λόγος άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον τους για το συγκεκριμένο περιστατικό, εκτός φυσικά της παράνομης εισόδου στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει καθημερινά με εκατοντάδες αλλοδαπούς που μπαίνουν από τον Έβρο και τα νησιά μας.

Το περιστατικό φυσικά μαθεύτηκε μέσα στην πόλη του Σουφλίου και την γύρω περιοχή και αποτέλεσε θέμα συζήτησης για τους κατοίκους. Πάντως την άποψη των αστυνομικών αρχών φαίνεται ότι συμμερίζονται και οι γονείς του μικρού κοριτσιού, ότι δηλαδή την ακούμπησαν απλά στον ώμο γιατί ήθελαν απλά να ρωτήσουν κάτι, γι’ αυτό σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν ζήτησαν να τους ασκηθεί κάποια δίωξη για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Πηγή: Evros-news.gr

 

Related posts

Στ. Κυριακίδου: Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων

editor

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Παρέμβαση στην περιοχή των Δικέλλων για να απομακρυνθούν σκουπίδια και κλαδιά

admin

Αλεξανδρούπολη: Kλείνει η παραλιακή για τα οχήματα

editor
18/04/2024 15:27