29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και του βουλευτή Ν. Έβρου Σταύρο Κελέτση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων της Αλεξανδρούπολης, αυτό της ανέγερσης ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού δικαστικού μεγάρου, φαίνεται να αποκτάει σάρκα και οστά. Συνεπεία της μεταξύ τους συναντήσεως και κατόπιν προεργασίας του βουλευτή Ν. Έβρου Σταύρου Κελέτση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και του βουλευτή Ν. Έβρου Σταύρο Κελέτση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε άριστο κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας, ο κ. Ζαμπούκης κατέθεσε όλα εκείνα τα επιχειρήματα που κατατείνουν στην ανάγκη υλοποίησης αυτού του σημαντικού έργου, εστιάζοντας στις αυξημένες ανάγκες που καθημερινά διαπιστώνονται και λειτουργούν ως τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων Αλεξανδρούπολης, και συγκεκριμένα στην ανοικοδόμηση ολοκαίνουριου κτιρίου, στο γκρέμισμα του υπάρχοντος ειρηνοδικείου και στη συστέγαση του διοικητικού πρωτοδικείου. Μάλιστα κατέθεσε πρόταση το νέο κτίριο να ανεγερθεί στο οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, επισημαίνοντας ότι η ανέγερση ενός νέου δικαστικού μεγάρου εκτός του στενού πολεοδομικού ιστού της πόλης δύναται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας υποδέχτηκε την πρόταση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης αναγνωρίζοντας την ανάγκη ανέγερσης ενός νέου δικαστικού μεγάρου και συμφωνήθηκε συνεργασία και στενή επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την ανάλυση και επεξεργασία όλων των επιμέρους ζητημάτων, αρχής γενομένης τις επόμενες ημέρες με την κατάθεση φακέλου με το πλήρες πληροφοριακό υλικό.

Επίσης, τονίστηκε η πιθανότητα παραχώρησης χρήσης του υπάρχοντος δικαστικού μεγάρου, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά από τις αναγκαίες εργασίες ανακατασκευής του, σε τοπικούς συλλόγους για την ανάπτυξη πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων.

Related posts

Το “ευχαριστώ” της “Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Εφετείου Θράκης” στους ανθρώπους & τις επιχειρήσεις που τη στήριξαν

editor

Και το FSRU Αλεξανδρούπολης στην ατζέντα του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας

editor

Ενισχύεται ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερών

editor
29/02/2024 21:38