25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Υγεία

Η Yoda ODC μας καλωσορίζει στο μέλλον των ιατρικών υπηρεσιών

Τον τελευταίο καιρό πολύς λόγος γίνεται για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (Μ.Η.Ν.).

Πρόκειται για αμιγώς Ιατρικές Μονάδες στις οποίες πραγματοποιούνται πλήθος χειρουργείων, εξετάσεων και άλλων ιατρικών πράξεων που απαιτούν ολιγόωρη παραμονή, χωρίς διανυκτέρευση. Οι Μ.Η.Ν. ή ODC (ONE DAY CARE) όπως είναι γνωστές στο εξωτερικό, είναι μια παγκόσμια τάση που αναδιατυπώνει την έννοια της ιατρικής περίθαλψης.

Θα ήθελα να επισημάνω σε αυτό το σημείο πως σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το 41,2% των νοσηλειών στην Ελλάδα για το 2019 σε Δημόσια και Ιδιωτικά νοσοκομεία ήταν χωρίς διανυκτέρευση. Επομένως η ανάπτυξη των ΜΗΝ με την ενσωμάτωση σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και στην αποσυμφόρηση των παραπάνω ιδρυμάτων, αυτός μάλιστα είναι ένας από τους λόγους που αναπτύχθηκαν στο εξωτερικό.

Η YODA ως η μοναδική προς το παρόν αδειοδοτημένη μεικτή ΜΗΝ στο λεκανοπέδιο Αττικής ευθυγραμμίζει την Ελλάδα με αυτήν την παγκόσμια τάση.

Ποιο ήταν το όραμα πίσω από την δημιουργία της YODA;

Η φιλοσοφία της YODA ODC είναι ανθρωποκεντρική. Στο επίκεντρό της βρίσκεται πάντα η εξατομικευμένη φροντίδα του κάθε πάσχοντος. Το όραμα της Μονάδας είναι να παρέχει πρωτοποριακές, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας που υπακούν στο αναφαίρετο, θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου για καλύτερη ποιότητα υγείας και ζωής βασιζόμενο σε ελβετικά πρότυπα.

Σε ποιους τομείς εξειδικεύεται, ποιες υπηρεσίες προσφέρει;

Εξειδικεύεται σε 11 ιατρικά τμήματα, Οδοντιατρικό, Γυναικολογικό, Πλαστικής Χειρουργικής, Γαστρεντερολογικό, Γενικής Χειρουργικής, Καρδιολογικό, Παθολογικό, Δερματολογικό, Ορθοπαιδικό, Ιατρείο πόνου και Ιατρικό Βελονισμό.

Κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας αλλά και κορυφαίους στην ειδικότητά τους επιστήμονες οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση πρωτοποριακών ιατρικών μεθόδων.

Επιπλέον η YODA λειτουργεί βάσει πιστοποίησης ΙSO, εξασφαλίζοντας έτσι υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία στις υπηρεσίες της και την οργάνωσή της.

Ποιες είναι οι ιατρικές υπηρεσίες αιχμής;

Αρχικά θα ήθελα να τονίσω πως η Yoda δεν είναι Γενική Κλινική και δεν νοσηλεύει χρόνιους ασθενείς, επομένως οι επισκέπτες μας δεν κινδυνεύουν από εποχιακές, ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ή από οποιαδήποτε επιδημία όπως του ιού της γρίπης.

Αναφορικά με τις ιατρικές υπηρεσίες αιχμής, ενδεικτικά θα αναφέρω το Οδοντιατρικό μας τμήμα το οποίο διαθέτει εκτός των άλλων και πλήρως εξοπλισμένη χειρουργική αίθουσα στην οποία εξυπηρετεί τοποθετήσεις εμφυτευμάτων, γναθοχειρουργικές επεμβάσεις, πράξεις σε φοβικούς ασθενείς, σε απόλυτα αποστειρωμένο περιβάλλον και με συνεχή παρουσία αναισθησιολόγου.

Η χρήση ήπιας μέθης σε συνδυασμό με την τεχνολογία σύγχρονων Laser στην Χειρουργική μας δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιούμε πλήθος επεμβάσεων όπως η αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας με τοπική αναισθησία και εξιτήριο εντός λίγων ωρών. Η YODA πρωτοπορεί επίσης στην χρήση καινοτόμων υλικών όπως στην αποκατάσταση βουβωνοκήλης με τοπική αναισθησία / ολιγόωρη παραμονή όπου τοποθετούμε πλήρως απορροφήσιμο βιοσυνθετικό πλέγμα.

Τέλος θα ήθελα να τονίσω πως παράγουμε πρότυπο επιστημονικό έργο με χαρακτηριστικό παράδειγμα την LaPse method, μία καινοτόμο χειρουργική μέθοδο με χρήση Laser στην αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγος.

Μπορείτε να μας εξηγήσετε συνοπτικά τι κερδίζει κάποιος ερχόμενος σε εσάς;

Ο επισκέπτης της YODA απολαμβάνει αμεσότητα στο ραντεβού, εξάλειψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων , μικρότερο χρόνο αναμονής μετεγχειρητικά, ταχύτερη επιστροφή του στην κανονικότητα, χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Η ΥΟDA έθεσε εξαρχής αρκετά ψηλά τον πήχη. Ποια είναι η μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κοινού στο εγχείρημα;

Θα σας απαντήσω με μαρτυρίες ασθενών μας. Ο χώρος προκαλεί ηρεμία διότι διαθέτει ιδιαίτερη αισθητική η οποία διαφοροποιείται από τα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Το προσωπικό και οι γιατροί της Yoda δημιουργούν αίσθηση ασφάλειας, αξιοπρέπειας, σεβασμού και σιγουριάς γι’ αυτό και ο κόσμος την αγκαλιάζει. Βέβαια μόνο αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία από τις υπηρεσίες μας, θα καταλάβει ακριβώς τι εννοώ.

Σας προσκαλώ/προκαλώ να αποκτήσετε αυτήν την μοναδική εμπειρία παροχής ιατρικών υπηρεσιών από το μέλλον.

Χρήσιμα links για την κλινική Yoda:

Related posts

Τρομερό κόλπο: Πώς θα μαγειρέψεις λαδερά χωρίς λάδι

editor

Η τεχνική Ελληνίδας καθηγήτριας στο Πανελλήνιο οδοντιατρικό συνέδριο

admin

Νέα πρωτοποριακή θεραπεία για την ακμή

editor
25/04/2024 13:42