28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Κατανομή για 2000 θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΦΕΚ)

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε κοινή υπουργική απόφαση κατανομής για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) που θα απασχοληθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η απόφαση φέρει τις υπογραφές των υφυπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, ενώ περιλαμβάνει τον αριθμό των ανακατατασσομένων οπλιτών και των επανακατατασσομένων εφέδρων (ΟΒΑ) κατά το έτος 2020 για βραχεία περίοδο έως 3 ετών, η οποία ορίζεται ως εξής:

  • 1200 για τον Στρατό Ξηράς
  • 400 για το Πολεμικό Ναυτικό
  • 400 για την Πολεμική Αεροπορία

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε προαναγγείλλει την έκδοση προκήρυξης εντός Φεβρουαρίου για την πρόσληψη 2.000 ΕΠΟΠ (Επαγγελματιών Οπλιτών) στις Ειδικές δυνάμεις, διαγωνισμός που όπως είπε θα περιλαμβάνει και ορισμένες τεχνικές ειδικότητες στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική αεροπορία.

Σημειώστε ότι αμέσως μετά την προκήρυξη των ενστόλων θα ακολουθήσουν διαγωνισμοί για την πρόσληψη πολιτικού προσωπικού σε φορείς του υπουργείου και σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Related posts

Έλεγχοι νομιμότητας σε είδη τροφίμων, ρουχισμού, ειδών οικιακής χρήσης και επίπλων, στη λαϊκή αγορά Αλεξανδρούπολης από τη Δημοτική Αστυνομία

admin

Μια σειρά σημαντικών έργων συζητήθηκαν μεταξύ του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών & του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου

editor

Συνελήφθη αλλοδαπός με λαθραία τσιγάρα στην στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής

editor
28/03/2024 18:57