28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ερώτηση ΚΚΕ για την έλλειψη παιδιάτρου στην Σαμοθράκη

Στην έλλειψη παιδιάτρου στη Σαμοθράκη αναφέρεται ο  βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας.

Ο βουλευτής αναφέρεται στην πρόσφατη αναστολή λειτουργίας σχολικών δομών εξαιτίας έξαρσης κρουσμάτων γρίπης, η οποία, όπως σημειώνει, «ανέδειξε με τραγικό τρόπο την εδώ και χρόνια απουσία παιδιάτρου για τα, περίπου, 350 παιδιά του νησιού».

Παράλληλα ζητά να ενημερωθούν για τα άμεσα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να προσληφθεί παιδίατρος αλλά και το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Θέμα: Παντελής έλλειψη παιδιάτρου στη Σαμοθράκη

Η πρόσφατη έξαρσης της εποχικής γρίπης στο νησί της Σαμοθράκης, που υποχρέωσε το Δήμαρχο, κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να διακόψει τη λειτουργία  του δημοτικού σχολείου Καμαριώτισσας, αλλά και τα απογευματινά ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος, όπως και τον παιδικό σταθμό Σαμοθράκης, ανέδειξε με τραγικό τρόπο την εδώ και χρόνια, απουσία παιδιάτρου, για τα περίπου 350 παιδιά του νησιού.

Επιπλέον να σημειωθεί ότι δεν καλύπτεται ούτε η αναγκαία επίσκεψη παιδιάτρου, δύο φορές τον μήνα, προκειμένου να εξεταστούν τα παιδιά του παιδικού σταθμού, γεγονός που συνεπάγεται την παντελή έλλειψη παιδιάτρου στο νησί.

Η παραπάνω κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα γονείς και παιδιά να αναγκάζονται να χάνουν χρόνο αλλά και να επιβαρύνονται οικονομικά, για να μεταβαίνουν με το πλοίο της γραμμής στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο τις τελευταίες ημέρες είναι γεμάτο από ασθενή παιδιά και γονείς, ώστε να καταφέρουν να επισκεφθούν παιδίατρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι περίπου 3.000 κάτοικοι της Σαμοθράκης αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη δημόσια φροντίδα υγείας που τους «προσφέρεται» από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, οι οποίες συστηματικά την υποβαθμίζουν προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της.

Πηγή:voria.gr

Related posts

Καβάλα: Η αν. Μακεδονία τίμησε τη μνήμη των 2076 Εβραίων πολιτών της που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα

editor

Διδυμότειχο: Ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισε ποσό άνω των 100.000 ευρώ στο Νοσοκομείο – Πως θα αξιοποιηθεί

editor

ΠΓΝΑ: Για πρώτη φορά οφθαλμολογικές εγχειρήσεις

admin
28/03/2024 21:09