29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Τρεις δράσεις του Συλλόγου «ΣυνεχίΖΩ» στα πλαίσια και σε συνέχεια της 4 ης Φεβρουαρίου Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου

Aξιότιμες/οι κύριες/οι
1) Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου "ΣυνεχίΖΩ" σε συνεργασία με το
Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), λαμβάνει την τιμή να
σας προσκαλέσει στη στρογγυλή τράπεζα συζήτησης (πάνελ συζήτησης) με θεσμικούς
φορείς και θέμα:
Καρκίνος & Εργασία – Μια δράση για ασθενείς και φροντιστές σε όλους τους εργασιακούς χώρους, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης (Σουλίου 2), στην αίθουσα Αλεξάνδρου Κρητή στις 17:30.

Τα θεματικά πεδία που θα παρουσιαστούν από την κύρια εισηγήτρια κα Γεωργίου Ελισάβετ, Εργασιακή Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια MSc, Επιστημονική Συνεργάτη του ΕΛΙΝΥΑΕ, αφορούν τις προκλήσεις για τους ασθενείς και τους φροντιστές κατά την πρόληψη, την ασθένεια και την επανένταξη στην εργασία.
Σκοπός της στρογγυλής τράπεζας είναι μια εις βάθος συζήτηση σχετικά με τις ανάγκες, τα δικαιώματα και τη στήριξη ασθενών με καρκίνο και των φροντιστών τους, καθώς και μια ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Στόχος μας είναι μια ζωντανή και δημιουργική συζήτηση, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές οπτικές των φορέων, συμπεριλαμβανομένων και των επιστημονικών, επαγγελματικών, κοινωνικών, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που θα παρευρίσκονται. Μια πρωτοποριακή- πιλοτική δράση που ξεκινά από τον Σύλλογό μας.

Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση αυτή, διότι θεωρούμε ότι είναι μια ευκαιρία να ενημερωθείτε και να θέσετε τυχόν ερωτήματα από εκπρόσωπο ή/και εκπροσώπους του φορέα σας ,από το κινητό σας τηλέφωνο, μέσα από ειδική εφαρμογή που θα υπάρχει. Η εκδήλωση αυτή είναι ανοιχτή και σε Ιατρούς Εργασίας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) .
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εκπροσώπων, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6977394378 (κα Αρχοντίδου Αριστέα), ή στο emai: syll.synexizo@gmail.com.

2) «Φροντίζοντας τους Φροντιστές» Φροντιστής Ασθενών: «Ο ασθενής στο κέντρο …και η ζωή μου;».

Μα ο Καρκίνος δεν αφορά μόνο τους ασθενείς, έτσι δεν είναι; Σκέφτηκε ποτέ κανείς τι σημαίνει να είσαι "φροντιστής" ασθενή με καρκίνο; Τι σημαίνει να ξεπερνάς τον εαυτό σου για να στηρίξεις τον ασθενή σου κι ας καταρέεις κι εσύ μέσα σου; Οι φροντιστές είναι αυτοί που συχνά ξέρουν να φροντίζουν τον ασθενή αλλά ξεχνούν να φροντίσουν … τον εαυτό τους! Καταπιέζουν τις δικές τους ανάγκες γιατί αν τις εκφράσουν θα έρθουν σε σύγκρουση με τις ηθικές, κοινωνικές, επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.
Νιώθουμε την ανάγκη να αναδείξουμε το ρόλο των φροντιστών μας, αυτούς τους αφανείς "ήρωες-προστάτες" μας!!! Νιώθουμε την ανάγκη να τους "φροντίσουμε " κι εμείς όπως μας
φρόντισαν κι εκείνοι…

Ομιλήτρια η κα Ελισάβετ Γεωργίου Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια ιδρύτρια του www.be-yourself.gr Σάββατο 8/2/2020 στις 18:30 στο Επιμελητήριο Έβρου. Είσοδος ελεύθερη.

3) Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ» διοργανώνει στην Αλεξανδρούπολη τον 3ο κύκλο Εκπαιδευτικών Δωρεάν Σεμιναρίων για Ψυχολόγους & Κοινωνικούς
Λειτουργούς , το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στην εξειδικευμένη διαχείριση – υποστήριξη ασθενών με καρκίνο και των φροντιστών τους σε όλα τα στάδια από τη διάγνωση έως και μετά την αντιμετώπιση. Προσδοκούμε οι ίδιοι οι εκπαιδευμένοι πλέον επιστήμονες, να μας βοηθήσουν αργότερα, μέσα από τις υπηρεσίες τους (ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ) στη λειτουργία του Συλλόγου.

Δηλώσεις – εγγραφές:
https://docs.google.com/forms/d/1Un0WZq7M6OTBlv5awgZPYDBlC3IOZANp6b1m0RKpqIc/
edit

Επίσης, όπως κάθε χρόνο στις 6 Φεβρουαρίου στις 18:00,στον Ιερό Ναό του Αγ.Βασιλείου θα τελεστεί Βραδινή Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία και Τρισάγιο στη μνήμη του Αγ.Παρθενίου, προστάτη των ασθενών με καρκίνο. Θα προσφερθούν τσάι και κεράσματα στο Αρχονταρίκι του Ναού, από τα μέλη του συλλόγου.

Related posts

Δήμος Ξάνθης: Το θαύμα της ενέργειας! Μια παιδική παράσταση για την ανακύκλωση και το περιβάλλον

editor

Απετράπη η είσοδος σε 2.720 παράτυπους μετανάστες στον Έβρο

editor

Καβάλα: Τη διενέργεια όλων των rapid tests μόνο από γιατρούς ζητούν οι ιατρικοί σύλλογοι της ΑΜΘ

editor
29/03/2024 11:19