20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συνοριοφύλακες: Εκδόθηκε το ΦΕΚ με την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση

Μόλις ένα βήμα πριν την έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη συνοριακών φυλάκων, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημοσιεύει απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως που επικαιροποιεί τη διαδικασία εκπαίδευσης και την ύλη των υποψηφίων.

Σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι προσκαλούμενοι για εκπαίδευση Συνοριακοί Φύλακες παρουσιάζονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης την ημερομηνία που καθορίζεται με διαταγή του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, φέροντας μαζί τους και τα οριζόμενα είδη.

Η εκπαίδευση των Συνοριακών Φυλάκων διαρκεί τουλάχιστον 3 μήνες. Σε περίπτωση που ο αριθμός των εκπαιδευομένων είναι μεγάλος, μπορεί με την ίδια διαταγή οι εν λόγω εκπαιδευόμενοι να κατανεμηθούν και να εκπαιδευτούν σε περισσότερες της μίας εκπαιδευτικές περιόδους της αυτής εκπαιδευτικής σειράς

Η εκπαίδευση είναι θεωρητική και πρακτική. Η θεωρητική περιλαμβάνει τη διδασκαλία των θεμάτων της διδακτέας ύλης κάθε μαθήματος και η πρακτική την υλοποίηση φροντιστηριακών ασκήσεων και πρακτικών εφαρμογών κατά την εξέλιξη σεναρίων – εικονικών περιστατικών. Στους Συνοριακούς Φύλακες διδάσκονται τα παρακάτω μαθήματα τα οποία και βαθμολογούνται:

  1. Στοιχεία Ποινικού Δικαίου (Ποινικός Κώδικας, Κώδικας Ποινικής Δικονομίας)
  2. Στοιχεία Συνταγματικού Δικαίου – Ανθρώπινα Δικαιώματα
  3. Οργανισμός – Κανονισμοί Ελληνικής Αστυνομίας
  4.  Θέματα Κρατικής ασφάλειας (Γενικά – ΠληροφορίεςΡιζοσπαστικοποίηση-Ρατσισμός-Ξενοφοβία )
  5. Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι (Γενικό – Ειδικό Μέρος – Ναρκωτικά, Λαθρεμπόριο, trafficking, παράνομη οπλοφορία, κ.λπ. – Νομοθεσία περί αλλοδαπών)
  6. Αυτοάμυνα – Αυτοπροστασία
  7. Οπλοτεχνική – Σκοποβολή
  8. Κοινά ευρωπαϊκά πρότυπα φύλαξης συνόρων (θέματα επιστροφών και διοικητικής κράτησης – θέματα διαχείρισης συνόρων – συνοριακός έλεγχος)
  9. Στοιχεία Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου
  10. Στοιχεία Ευρωπαϊκού – Κοινοτικού Δικαίου

Πηγή: workenter.gr

Related posts

Συνεδριάζει με 12 θέματα το Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης

editor

Σ. Κελέτσης: Eυνοϊκά μέτρα για τον Έβρο στον νέο αναπτυξιακό νόμο

editor

Πλειστηριασμοί: Πλήρης απελευθέρωση από τον Μάιο – Τι ισχύει για την πρώτη κατοικία

admin
20/04/2024 5:03