24 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

ΟΠΕΚΑ: Έρχεται η πληρωμή για ΚΕΑ, επίδομα στέγασης και προνοιακά

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα καταβληθούν τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα πληρωθούν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, Στεγαστικής Συνδρομής, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το  ΚΕΑ μετονομάζεται σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ενώ προστίθεται το ακατάσχετο και αφορολόγητο του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Σχετικά με το επίδομα παιδιού, οι δικαιούχοι θα πρέπει να δηλώνουν το σχολείο στο οποίο πηγαίνει το παιδί ενώ πολίτης τρίτης χώρας θα πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια από το έτος 2012 και έπειτα.

Για το επίδομα στέγασης, θα αυστηροποιούνται τα κριτήρια χορήγησής του, καθώς πλέον θα απαιτείται η υποχρεωτική αναγραφή του ονόματος του ενοικιαστή στον λογαριασμό της ΔΕΗ, για να συνεχίσει να λαμβάνει το επίδομα στέγασης.

Παράλληλα, θεσμοθετείται σταθερή μέρα για την καταβολή όλων των προνοιακών επιδομάτων η οποία θα είναι η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Πηγή: workenter.gr

Related posts

Δήμος Ξάνθης: Δωρεάν rapid test τον Μάιο

editor

Σαμοθράκη: Επεισόδια στην πορεία αντιεξουσιαστών για τον απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη

editor

Καβάλα: Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

editor
24/07/2024 18:54