23 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Επίδομα παιδιού: Αλλαγές φέρνει το 2020 – Πότε η πληρωμή της α’ δόσης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος προς το κλείσιμο της πλατφόρμας Α21 για την υποβολή αίτησης επιδόματος παιδιού έτους 2019 καθώς η ημερομηνία υποβολής ολοκληρώνεται στις 15 Ιανουαρίου 2020.

Τονίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης για το επίδομα παιδιού 2020 από τον ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου και θα αφορά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Οι αλλαγές στα κριτήρια

Η νέα χρονιά φέρνει αλλαγές και στα νέα κριτήρια για το Α21, για τα οποία θα προβλέπεται για τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού να δηλώνεται στην αίτηση το σχολείο φοίτησης ενώ παράλληλα θα προβλέπεται διπλασιασμός των ελάχιστων χρόνων διαμονής στη χώρα από 5 χρόνια στα 10.

Ο ΟΠΕΚΑ θα διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα δηλωθέντα στοιχεία από τους αιτούντες του επιδόματος παιδιού με τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών, των Μητρώων του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών Συντάξεων, των πληροφοριακών συστημάτων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και κάθε άλλης δημόσιας αρχής.

Επιπλέον, το επίδομα παιδιού θα χορηγείται στους δικαιούχους που έχουν παιδιά που υποχρεούνται στην υποχρεωτική φοίτηση εφόσον υπάρχει εγγραφή σε σχολείο και δεν έχει μείνει στην ίδια τάξη λόγω του αριθμού απουσιών.

Related posts

Μηταράκης: “Προχωράμε στην δημιουργία κλειστής δομής κράτησης στον Έβρο”

editor

Ο δήμος Παγγαίου δημιουργεί εκτεταμένο δίκτυο εξωτερικών απινιδωτών

editor

Περισσότερα από 67 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν στον Έβρο

editor
23/04/2024 12:50