28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πρωτοχρονιάτικη Επετειακή Συναυλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον Αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης καινοτομεί, πραγματοποιώντας το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, στις 20:00, μεγάλη Πρωτοχρονιάτικη Επετειακή Συναυλία για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό της Ελλάδας, στον​​ Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”.

Η συμφωνική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης με τη Χορωδία και σολίστες, θα “ταξιδέψει” τους παριστάμενους στην αίθουσα αφίξεων του Αερολιμένα “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”, σε μια μοναδική μουσική διαδρομή, παράλληλη με την πολιτιστική ιστορία της Αλεξανδρούπολης, η οποία για δεκαετίες ήταν το σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, ένας κόμβος όπου συναντήθηκαν και συνυπήρξαν πολλές διαφορετικές κουλτούρες και μουσικά ρεύματα, πριν και ανάμεσα στους πολέμους. Θα ερμηνευθούν δημοφιλή έργα των G.F. Handel “Glory to God”, D. Schostakovich “2o Vals”, A. Kachtsaturian​​ “Lullaby”, J. Strauss “ Piccicato Polka”, Radetzsky “March”, J. Offenbach “Barcarolla”, καθώς και αντιπροσωπευτικά έργα του ύφους της εποχής, όπως μέρη της οπερέτας “O Βαπτιστικός” του Θ. Σακελλαρίδη. Επίσης θα ακουστούν έργα των Χατζιδάκι, Ν. Piovani, E. Ρεμπούτσικα και πολλών άλλων.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προσεγγίζει τον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” ως εναλλακτικό χώρο πολιτισμού και επικοινωνίας μέσω της τέχνης, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικές δράσεις μεγάλου βεληνεκούς και να συμβάλει στην προαγωγή και προβολή του υψηλού μουσικού επιπέδου που χαρακτηρίζει την Αλεξανδρούπολη.

Η είσοδος είναι δωρεάν με εγγραφή​​ στο https://forms.gle/vsXR9HminQxAS89GA. Θα τηρηθεί σειρά​​ προτεραιότητας. Ώρα προσέλευσης μέχρι 19.45.

Related posts

Δίκελλα: 22 χρονος τράκαρε με περιπολικό

admin

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην Καβάλα

editor

Την υπό κατασκευή μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων επισκέφτηκε ο Μανώλης Γραφάκος

admin
28/03/2024 21:44