19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση για την πληρωμή

Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας και την πληρωμή τους ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι ενώ η προθεσμία έληγε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, χιλιάδες κάτοχοι οχημάτων άφησαν για την τελευταία στιγμή την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Τι αλλάζει από το νέο έτος

Οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να περιμένουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού για τα τέλη του νέου έτους καθώς με βάση την οδηγία της Ε.Ε., προβλέπεται επανυπολογισμός των εκπεµπόµενων ρύπων που βασίζεται στη νέα διαδικασία δοκιµής ελαφρών οχηµάτων (WLTP), σύµφωνα µε την οποία ο υπολογισµός γίνεται βάσει των εκποµπών CO2.

Το υπουργείο Μεταφορών πάντως έχει διαβεβαιώσει ότι οι κάτοχοι οχημάτων δεν θα δουν από φέτος επιβαρύνσεις αλλά με τα τέλη της νέας χρονιάς για το 2021.

Τονίζεται ότι στην Ελλάδα, από τον Οκτώβριο του 2010 τα τέλη κυκλοφορίας των καινούργιων αυτοκινήτων που ταξινοµούνται στη Ελλάδα υπολογίζονται µε βάση τις εκποµπές CO2 που έχουν και µε τη χρήση των συντελεστών της αντίστοιχης κλίµακας που είναι σε ισχύ.

Για τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινοµηθεί πριν από τον Οκτώβριο του 2010 ο υπολογισµός των τελών γίνεται αποκλειστικά µε τα κυβικά του κινητήρα τους και τους φορολογήσιµους ίππους που προκύπτουν από αυτά.

Related posts

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνει επίδομα παιδιού, ΚΕΑ και επίδομα ενοικίου

admin

Αστυνομία: “Κάναμε τους ελέγχους στα καταστήματα Αλεξανδρούπολης μετά από επώνυμη καταγγελία επιχειρηματία”

editor

Αν. Δημοσχάκης: Το ενιαίο δόγμα ασφαλείας και άμυνας που εφαρμόζεται στον Έβρο αποτελεί ηχηρή απάντηση στις υβριδικές επιθέσεις της Τουρκίας

editor
19/04/2024 16:58