Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση για την πληρωμή

Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας και την πληρωμή τους ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι ενώ η προθεσμία έληγε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, χιλιάδες κάτοχοι οχημάτων άφησαν για την τελευταία στιγμή την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Τι αλλάζει από το νέο έτος

Οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να περιμένουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού για τα τέλη του νέου έτους καθώς με βάση την οδηγία της Ε.Ε., προβλέπεται επανυπολογισμός των εκπεµπόµενων ρύπων που βασίζεται στη νέα διαδικασία δοκιµής ελαφρών οχηµάτων (WLTP), σύµφωνα µε την οποία ο υπολογισµός γίνεται βάσει των εκποµπών CO2.

Το υπουργείο Μεταφορών πάντως έχει διαβεβαιώσει ότι οι κάτοχοι οχημάτων δεν θα δουν από φέτος επιβαρύνσεις αλλά με τα τέλη της νέας χρονιάς για το 2021.

Τονίζεται ότι στην Ελλάδα, από τον Οκτώβριο του 2010 τα τέλη κυκλοφορίας των καινούργιων αυτοκινήτων που ταξινοµούνται στη Ελλάδα υπολογίζονται µε βάση τις εκποµπές CO2 που έχουν και µε τη χρήση των συντελεστών της αντίστοιχης κλίµακας που είναι σε ισχύ.

Για τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινοµηθεί πριν από τον Οκτώβριο του 2010 ο υπολογισµός των τελών γίνεται αποκλειστικά µε τα κυβικά του κινητήρα τους και τους φορολογήσιµους ίππους που προκύπτουν από αυτά.

Related posts

Συντάξεις: Αυξήσεις με το νέο ασφαλιστικό

admin

Σύλληψη 25χρονου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, όπλων και τελωνειακού κώδικα

admin

ΜΕΡΑ 25: Το πρόγραμμα των προεκλογικών επισκέψεων στον Έβρο

admin