18 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (18-12-2019) το πρωί, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 24, 23, 19 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές
περιπτώσεις, συνολικά έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στον Προβατώνα Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε σε χώρο στάθμευσης της Εγνατίας Οδού και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 23χρονο οδηγό και τον 19χρονο συνοδηγό,
ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Στη δεύτερη περίπτωση, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 24χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στον κόμβο Ιάσμου το όχημα εξήλθε της Εγνατίας Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό Ιάσμου – Διαλαμπής, όπου ο οδηγός του το ακινητοποίησε και μαζί με τον 19χρονο συνοδηγό τράπηκαν πεζοί σε φυγή.

Άμεσα οι αστυνομικοί κατέφεραν να συλλάβουν τους δύο διακινητές, ενώ σε  έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι:
 οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα είναι πλαστές, ενώ οι γνήσιες πινακίδες κυκλοφορίας έχουν αφαιρεθεί από αστυνομική υπηρεσία για τροχονομική παράβαση
 ο 19χρονος διακινητής κατείχε ένα πλαστό δελτίο αιτήσαντος διεθνούς προστασίας
 ο 24χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα (1) ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, ένα (1) πλαστό έγγραφο και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Related posts

Η ανάπτυξη των Βιομηχανικών Περιοχών της Περιφέρειας ΑΜΘ στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.

editor

Αλεξανδρούπολη: Μεγάλο ρήγμα στη μέση του δρόμου επί της οδού Άβαντος

editor

Αλεξανδρούπολη: Έναρξη υλοποίησης του τερματικού σταθμού LNG

editor
18/07/2024 16:42