22 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ενημερωτική εκδήλωση του Ι.Σ.Ε. με θέμα τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό

Ο Ιατρικός Σύλλογος  Έβρου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Έβρου, διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση στα γραφεία του Συλλόγου την Κυριακή 10  Νοεμβρίου 2019 με θέμα: Εποχική γρίπη και  Αντιγριπικός Εμβολιασμός.

Oι ομιλίες της Δρ Ειρήνης Τσανίδου, Ιατρού Δημόσιας Υγείας/Οδοντίατρος, MSc στη Δημόσια Υγεία της ΕΣΔΥ, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ και του  Δρ Παναγιώτη Μπόγλου, Ιδιώτη Πνευμονολόγου-Φυματιολόγου, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ, ήταν πολύ εμπεριστατωμένες και παρουσίασαν αναλυτικά τη νοσολογική οντότητα της εποχικής γρίπης, τις εκδηλώσεις και τις επιπλοκές της αλλά και τους τρόπους πρόληψης και μετάδοσης της νόσου, με ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού. Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του ακροατηρίου. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκε συμβολικός εμβολιασμός μελών του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου με αυτή του την πρωτοβουλία, έστειλε το μήνυμα του εμβολιασμού σε όλους τους πολίτες για την προστασία από τον ιό της γρίπης, τονίζοντας ότι οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού προφυλάσσονται αποτελεσματικά από τη γρίπη με το εμβόλιο, το οποίο συνταγογραφείται και διενεργείται από τον θεράποντα ιατρό,  διατίθεται δε  σε όλα τα φαρμακεία.

Related posts

Ξαναλειτουργεί 28 Μαρτίου το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Φυλακίου – “Αδειάζει” από αστυνομικούς το Τμήμα Κυπρίνου

editor

Άδωνις Γεωργιάδης: “Το ΑΣΦΑ στην Αλεξανδρούπολη είναι στρατηγικής σημασίας έργο”

editor

35 κρούσματα από αρραβώνα στην Ροδόπη – Τρεις διασωληνωμένοι στο ΠΓΝΑ

editor
22/02/2024 14:05