Κοινωνία Οικονομία

Πλαφόν 20.000 ευρώ στις e- αποδείξεις: Τα πρόστιμα και οι ανατροπές

Νέο όριο στις ηλεκτρονικές αποδείξεις πρόκεται να θέσει του υπουργείο Οικονομικών από το 2020, σύμφωνα με το οποίο η αξία των e-αποδείξεων θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 30% του εισοδήματος.

Το «πέναλτι» φόρου θα επιβάλλεται στο ποσό των αποδείξεων που θα υπολείπεται του στόχου και θα ανέρχεται στο 22%, πρόστιμο το οποίο πρόκεται να προστεθεί στον φόρο που θα προκύψει για τα εισοδήματα που θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι στις φορολογικές δηλώσεις του 2021.

Στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι τεθεί ανώτατο πλαφόν στις ζητούμενες αποδείξεις. Συγκεκριμένα, θα ζητούνται αποδείξεις μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών μέχρι 20.000 ευρώ. Και αυτό το ποσό όμως μπορεί να αποδειχθεί παγίδα για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα καθώς κάποιος με εισόδημα 65.000 ευρώ πρέπει να παρουσιάσει ηλεκτρονικές αποδείξεις ύψους 19.500 ευρώ.

Από την Πρωτοχρονιά οι e-δαπάνες αποσυνδέονται από το αφορολόγητο και στο «κυνήγι» τους μπαίνουν όλοι οι φορολογούμενοι, αφού όλα τα εισοδήματα, απ’ όλες τις πηγές, θα προστίθενται και το 30% του συνολικού εισοδήματος θα πρέπει να καλύπτεται από ηλεκτρονικές πληρωμές.

Related posts

Χρηματικό πρόστιμο για πρώτη φορά στο LIDL Αλεξανδρούπολης απ’ τον δήμο, για παραβάσεις

editor

Τέλεση εγκαινίων των ΣΟΕΠΟΠ παρουσία του κ. Αρχηγού ΓΕΣ.

admin

“Εφυγε” από τη ζωή ο Θανάσης Μπέλλας

admin