29 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Αποχώρηση μελών από τη δημοτική παράταξη “ΑΝΑΣΑ”

Το ανώτερο όργανο της κάθε δημοτικής παράταξης είναι η Γενική συνέλευση των μελών της.

Η Δημοτική ομάδα (δηλαδή ο Επικεφαλής και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι) οφείλουν να σέβονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, ιδιαίτερα σε σοβαρά πολιτικά ζητήματα. Όποιος διαφωνεί με αυτές τις αποφάσεις, οφείλει να ανεξαρτητοποιηθεί, διαφορετικά δεν νομιμοποιείται να μεθοδεύει συνεργασίες στη βάση της οποιαδήποτε συναλλαγής, πολύ δε περισσότερο να διαγράφει από την ΑΝΑΣΑ τον ίδιο τον επικεφαλή της. Στην γενική συνέλευση της παράταξης μετά τις εκλογές εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, αποφάσισε την διάλυση της παράταξης ψηφίζοντας υπέρ της σύμπραξης με την δημοτική αρχή, ενώ οι υπόλοιποι 4 δεν πήραν καμία ξεκάθαρη θέση προς έκπληξη όλων μας.

Αντιθέτως η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων μελών, συμφώνησαν με την εισήγηση του επικεφαλής για συμφωνία με την δημοτική αρχή στην βάση συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας. Γεγονός που θα επέτρεπε στην παράταξη και να συμμετέχει στο σχήμα διοίκησης αλλά κυρίως να διατηρεί την αυτοτέλεια και την διακριτή έκφρασή της. Πολύ δε περισσότερο, δεν υπήρξε και καμία πλειοψηφική απόφαση που να δίνει το δικαίωμα στην δημοτική ομάδα να διαγράψει από την ΑΝΑΣΑ τον επικεφαλή της. Όλοι εμείς που δώσαμε τον κοινό μας αγώνα με τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Παύλο Μιχαηλίδη, δεν δεχόμαστε μεθόδευση συνεργασιών χωρίς να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε προγραμματική συμφωνία, καθώς και τακτικισμούς που έχουν σκοπό να διαλύσουν την τρίτη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου με το υψηλό ποσοστό του 16%.

Για τους ανωτέρω λόγους, με συνέπεια στις αρχές και το αυτοδιοικητικό μας πρόγραμμα, αλλά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους 6.000 ψηφοφόρους μας, αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από την δημοτική παράταξη της ΑΝΑΣΑ, υπό τις παρούσες συνθήκες .

ΤΑ ΜΕΛΗ
1.ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 15.ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
2.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 16.ΣΑΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3.ΒΙΤΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 17.ΦΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
4.ΓΚΟΥΤΖΙΒΕΛΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ 18.ΧΑΤΖΗΜΑΓΙΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
5.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
6.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
7.ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
8.ΚΡΙΤΟΥ ΚΡΙΤΗΣ
9.ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΕΛΙΝΑ
10.ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
11.ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
12.ΞΥΚΗ ΜΥΡΣΙΝΗ
13.ΟΤΕΜΠΕΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
14.ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Related posts

«Τρέμει» η Τουρκία τη «Σιδηροδρομική Εγνατία» – Στοχοποιούν τη Δ. Θράκη για να μην παρακαμφθεί ο Βόσπορος

editor

Συνεδριάζει με 29 θέματα το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ – 5 Επερωτήσεις καταθέτει ο X.Τοψίδης

editor

Δωρεάν rapid test από 24 έως 28 Απριλίου στον Δήμο Ξάνθης

editor
29/05/2024 17:56