20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Lifestyle

Amara – Own The Horizon: Μεγαλοπρεπή εγκαίνια για τον νέο, υπερπολυτελή προορισμό ξενοδοχείου της Λεμεσού

Το εντυπωσιακό opening του νέου, μοναδικής πολυτέλειας ξενοδοχείου AMARA πραγματοποιήθηκε με μια μοναδική τριήμερη εκδήλωση στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου 2019.

Εκλεκτοί καλεσμένοι από την Κύπρο και το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη διακριτική πολυτέλεια, την αιθέρια αισθητική και τη δωρικότητα που χαρακτηρίζει τη νέα ξενοδοχειακή μονάδα που κοσμεί τη Λεμεσό.

Ανδρούλα Βασιλείου, ο Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου, Ζωή Δημοσθένους, Σταύρος Δημοσθένους
Δήμος Δημοσθένους, Νιμίσα Δημοσθένους

Η  εντυπωσιακή γιορτή των τριών ημερών σήμανε την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στον κλάδο της φιλοξενίας, καθώς και τη διαχρονικότητα μέσα στον χώρο, τον χρόνο και το φως που αντιπροσωπεύει το όραμα του ξενοδοχείου για πολυτελή διαμονή. Με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν μια ασύλληπτη εμπειρία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη τους, η εκδήλωση ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου, με το AMARA να υποδέχεται τους επισκέπτες του με ένα μοναδικό πάρτι στο εστιατόριο Armyra by Papaioannou

.

Η οικογένεια Δημοσθένους με την Ανδρούλα Βασιλείου και τον Πρόεδρο Γιώργο Βασιλείου.

 

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ξενοδοχείο, να ανακαλύψουν τον δουλεμένο και κομψό σχεδιασμό που βρίσκεται στο DNA του –από το λόμπι μέχρι το μπαρ και τα signature εστιατόρια Matsuhisa Limassol, Ristorante Locatelli και Armyra by Papaioannou, και να απολαύσουν την εκπληκτική πανοραμική θέα που προσφέρει προς τη θάλασσα και τον ανοιχτό ορίζοντα της Μεσογείου.

Ο Σταύρος Δημοσθένους και ο Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου, κόβουν την κορδέλα στα επίσημα εγκαίνια του ξενοδοχείου Amara Hotel

 

ΝομπουγιούκιΜατσουχίσα, ΤζιόρτζιοΛοκατέλι, Γιώργος Παπαϊωάννου

 

Αλεξία Διβάνη, Γιώργος Ντάβλας

 

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Γιώργο Ντάβλα

 

Η επίσημη τελετή των εγκαινίων ακολούθησε στις 19 Οκτωβρίου παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη, του κ. Γιώργου Βασιλείου, του Διευθύνοντα Συμβούλου της Stademos Hotels κ. Δήμου Δημοσθένους, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, των διακεκριμένων Chefs Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa, Giorgio Locatelli και Γιώργο Παπαϊωάννου, του Διευθυντικού Προσωπικού του ξενοδοχείου, καθώς και πλήθους εκλεκτών καλεσμένων από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημοφιλών προσωπικοτήτων, αλλά και εκπροσώπων των media από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, και την Κύπρο.

Ρόη Αποστολοπούλου, Χάλα Χούρι, ΡάναΖέιν, Έλσα Αναστασιάδη-Λούτσιου

 

Αλέξανδρος Σαμαράς, Έτα Παγίδα-Σαμαρά

 

Θεόδωρος Γιαννούσης, Ευγενία Χανδρή

 

 

ΓιάννηςΓκόφας, Dan Caten, Dean Caten

 

Στην ομιλία του ο κ. Δημοσθένους εξέφρασε μεταξύ άλλων ότι «Το AMARA είναι σχεδιασμένο για τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες, που μπορούν εδώ να απολαύσουν ένα ολότελα νέο επίπεδο ταξιδιωτικής πολυτέλειας. Είναι μία σύγχρονη οπτική έκφραση πολιτιστικών επιρροών και αρχιτεκτονικών καινοτομιών, όπου το μπλε της θάλασσας της Μεσογείου απλώνεται λαμπερό, χαρίζοντας μια θέα που προσφέρει την αίσθηση ότι μπορείς κυριολεκτικά να κατακτήσεις τον ορίζοντα».

Μιχάλης Μιχαήλ, Σπύρος Γουδέλης, Χάρης Ντάβλας

 

Έλσα Αναστασιάδη-Λούτσιου, ΤαουφίκΧούρι

 

Χαρά Σαφαρίκα, Θανάσης Βασιλόπουλος

 

Στη συνέχεια οι καλεσμένοι έζησαν μια  μοναδική εμπειρία,  η οποία ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό χορευτικό σόου από παγκοσμίως αναγνωρισμένους ακροβάτες μέσα στην πισίνα του AMARA, προκαλώντας την έκπληξη του κοινού.  Αργότερα μέσα στη βραδιά, ο γνωστός βιρτουόζος και multi-instrumentalist Victor Espinola, και η δημοφιλής Ολλανδή τραγουδίστρια Glennis Grace, εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους. Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε ο Γιώργος Ντάβλας.

 

Ρόη Αποστολοπούλου, ΡάναΖέιν

 

Βασίλης Αποστολόπουλος, Ρόη Αποστολοπούλου

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης , οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν μερικές από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τη βραδιά των εγκαινίων από τους διάσημους Chefs και των τριών εστιατορίων. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό σόου από πυροτεχνήματα, καθώς και ένα διασκεδαστικό DJ πάρτυ που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΡιάντΖέιν, Τζώρτζης Κατραμόπουλος

 

Ο παρουσιαστής της βραδιάς, Γιώργος Ντάβλας

 

ΓκλένιςΓκρέις

 

Η τριήμερη εκδήλωση των εγκαινίων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, με Συνέντευξη Τύπου παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Stademos Hotels, κ. Δήμου Δημοσθένους, του Γενικού Διευθυντή του AMARA, κ. Xavier Jolivet, και των διακεκριμένων Chefs, Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa, Giorgio Locatelli και Γιώργο Παπαϊωάννου.

Πάτρα Παπαδημητρίου, Άννα Δημοσθένους

 

Νιμίσα Δημοσθένους, Ινώ Αναστασιάδη-Μισιρλή

 

Νιμίσα Δημοσθένους, Καίτη Μιχαηλίδου, Μυρτώ Δανελιάν, Ινώ Αναστασιάδη-Μισιρλή

 

Gianluca&Alessandro, τα μοντέλα των Dsquared

 

Οι τρεις Chefs μοιράστηκαν με τους εκπροσώπους του Τύπου τις σκέψεις τους, αλλά και το ταξίδι τους στην υψηλή γαστρονομία,  καθώς επίσης και τους λόγους που επέλεξαν να φέρουν την υψηλή τέχνη και τα βραβευμένα πιάτα τους στο AMARA.

Γιώργος Μινέττας, Βαγγέλης Χαραλαμπίδης, Βασίλης Αποστολόπουλος

 

Μίλτος Καμπουρίδης, Μαρίνα Βερνίκου

 

Μάγδα Μπαλτογιάννη, Φλώρος Λυσιώτης

 

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον επιχειρηματία Βασίλη Αποστολόπουλο

 

Ο παγκοσμίως βραβευμένος Ιάπωνας Chef Nobu Matsuhisa, ο οποίος επισκέφθηκε το AMARA για να πραγματοποιήσει παράλληλα το πρώτο «Nobu Food Festival» μεταξύ 20 και 22 Οκτωβρίου, μίλησε για την καινοτόμο προσέγγισή του στη μαγειρική τέχνη και τις νέες γεύσεις που θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν οι επισκέπτες στο εστιατόριο Matsuhisa Limassol.

Έλσα Αναστασιάδη-Λούτσιου, Γιάννος Λούτσιος

 

Γιάννης Μισιρλής, Ινώ Αναστασιάδη-Μισιρλή

 

Τζένη Μελισσανίδη, Χάλα Χούρι

 

Στον γευστικό αντίποδα βρίσκεται η ιταλική κουζίνα του Ristorance Locatelli, που ιδρύθηκε από τον Giorgio Locatelli. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef, σύστησε τους παρευρισκόμενους στο όμορφο μενού του εστιατορίου και την εντυπωσιακή λίστα κρασιών του, ενώ μίλησε και για το «Giorgio Locatelli Culinary Journey» που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23 και 24 Οκτωβρίου, με εκλεκτά πιάτα ιταλικής γεύσης και μοναδικής αυθεντίας.

ΡάναΖέιν, Γιάννος Λούτσιος

 

Τερέζα Ηλιάδου, Αγγέλω Ηλιάδου

 

Γιάννος Λούτσιος, ΤαουφίκΧούρι

 

Κατερίνα Σκαλιστήρη, Αλεξία Διβάνη

 

Τέλος, ο διακεκριμένος Chef Γιώργος Παπαϊωάννου, ο μετρ της τολμηρής θαλασσινής κουζίνας, μίλησε για το δημιούργημα του, το Armyra by Papaioannou. Ένα εστιατόριο με μεσογειακές γεύσεις, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά που συνυπάρχουν με άλλες νόστιμες λιχουδιές φτιαγμένες με εκλεκτά και προσεγμένα ντόπια υλικά.

ΝτέπυΣιδεράκη, Σούλα Λιάκου

 

Άννα Δημοσθένους, Σταύρος Δημοσθένους, Ζωή Δημοσθένους

 

Μυρτώ Δανανελιάν, Ινώ Αναστασιάδη-Μισιρλή

 

Μετά την ολοκλήρωση της Συνέντευξης Τύπου ακολούθησε brunch στο ξενοδοχείο, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Matsuhisa «Sake Ceremony», στα πλαίσια των εγκαινίων του εστιατορίου, όπου για καλοτυχία θρυμματίστηκε ένα βαρέλι του sake και οι προσκεκλημένοι σερβιρίστηκαν το ποτό σε ειδικά σχεδιασμένα, σφαιρικά ποτήρια, τα οποία κράτησαν και σαν αναμνηστικά δώρα από το event.

ΝτέπυΣιδεράκη

 

Μαρίνα Βερνίκου με μέλος της ορχήστρας

 

Αντόνιο Τακί, Μαρία Φουντουκοπούλου

 

Ινώ Αναστασιάδη-Μιρισρλή, Γιώργος Ντάβλας

 

Γιώργος Ντάβλας, ΝομπουγιούκιΜατσουχίσα

Λίγα λόγια για τους Chefs

 

Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa

Το όνομα του NobuMatsuhisa αποτελεί συνώνυμο του «finedining». Τα εστιατόριά του εκτείνονται στις 5 ηπείρους, σε πάνω από 40 τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα πιάτα του απολαμβάνονται από εκατομμύρια λάτρεις της καινοτόμου κουζίνας και της εξευγενισμένης του αισθητικής. Το όνομά του αποτελεί αφετηρία για πολλούς σεφ που μαθήτευσαν κοντά του, οι οποίοι συνέχισαν με τη δημιουργία των δικών τους φημισμένων εστιατορίων, υπό την καθοδήγηση του Nobu.

Ωστόσο, κάθε μεγάλη ιστορία ξεκινά από κάπου. Για τον Nobu, όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι.

Το 1987, ο φιλόδοξος sushiChef άνοιξε το πρώτο εστιατόριο του στο ηλιόλουστο Beverly Hills, παρουσιάζοντας στο κοινό την έμπνευσή του, ένα ιδιαίτερο μείγμα ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας. Όταν το Matsuhisa άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά, η φιγούρα του Nobu αποτυπώθηκε πίσω από το sushibar. Το ελαφρά γκριζαρισμένο πρόσωπο του 38χρονου τότε Nobu βρίσκεται ακόμα εκεί, 30 χρόνια μετά, έχοντας αποτυπωθεί στο λογότυπο της συνεχώς αναπτυσσόμενης κληρονομιάς του.

Αν και η ναυαρχίδα του διατηρεί ακόμα από την πρώτη μέρα την ίδια, ταπεινή διακόσμηση, διακρίνεται ωστόσο και από το εξειδικευμένο του προσωπικό, αλλά και από ένα τεράστιο μενού με πιάτα απαράμιλλης γεύσης. Το Matsuhisa όχι μόνο αντιπροσωπεύει την εστίαση στα καλύτερα της, αλλά αποτελεί τη βάση μιας γαστρονομικής αυτοκρατορίας που συνεχίζει να μεγαλώνει μέχρι και σήμερα.

ΞαβιέρΖολιβέτ, ΓιόκοΜατσουχίσα

 

Ινώ Αναστασιάδη-Μισιρλή, Τάσος Τρύφωνος, Νιμίσα Δημοσθένους

 

Παναγιώτης Ψαθάς, Κατερίνα Τζίμα-Ψαθά

 

Giorgio Locatelli

Γεννημένος σε μία μαγειρική οικογένεια στο Corgeno, στις όχθες της λίμνης Comabbio της Βόρειας Ιταλίας, ο GiorgioLocatelli θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους Ιταλούς Chef, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και σε όλο τον κόσμο.

Το 1986 μετακόμισε στην Αγγλία για να συμμετάσχει στην κουζίνα του Anton Edelmann στο The Savoy. Στη συνέχεια, μετακόμισε στο Παρίσι και εργάστηκε στα εστιατόρια Laurent και LaT ourd’Argent. Με την επιστροφή του στο Λονδίνο, ο Locatelli άνοιξε το εστιατόριο Olivo στην οδό Eccleston, που κέρδισε το βραβείο «Καλύτερο Ιταλικό Εστιατόριο» στον διαγωνισμό του London Carlton Restaurant για δύο συνεχόμενες χρονιές, και το πρώτο του αστέρι Michelin το 1999.

Τον Φεβρουάριο του 2002, ο Locatelli και η σύζυγός του Plaxy άνοιξαν το πρώτο ομώνυμο εστιατόριο τους, Locanda Locatelli, στην οδό Seymour. Στο εστιατόριο, το οποίο σερβίρει παραδοσιακά ιταλικά πιάτα, απονεμήθηκε αστέρι Michelin το 2003, το οποίο διατηρείται κάθε χρόνο από τότε.

Ο Locatelli εμφανίστηκε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, όπως το PureItalian (2002) που προβλήθηκε στο Food Channel του Ηνωμένου Βασιλείου, Tony & Giorgio και το The Big Family Cooking Showdown στο BBC κ.ά. Έχει γράψει τρία βιβλία μαγειρικής, τα «Made in Italy» (2006), «Made in Sicily» (2011) και «Made in Home» (2017).

Τον Οκτώβριο του 2016, ο Locatelli τιμήθηκε με τον τίτλο του ‘’Commendatore OMRI’’ για τις υπηρεσίες του στην ιταλική γαστρονομία, έναν τίτλο ισοδύναμο του Βρεταννού Ιππότη, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 έγινε κριτής του Master ChefItalia.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος στη σκηνή του πάρτι

 

Σταύρος Δημοσθένους και ο Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου

 

Γιώργος Παπαϊωάννου

Ο σεφ Γιώργος Παπαϊωάννου, είναι ένας πραγματικός connoisseur στο δύσκολο πεδίο της θαλασσινής κουζίνας. Η εμμονή του στις άψογης ποιότητας πρώτες ύλες φέρνει στο πιάτο ψάρια που ώρες πριν κολυμπούσαν στα νερά, ενώ η λαμπρή δεξιοτεχνία του αναδεικνύει στο έπακρο τη φινέτσα και τα αρώματά τους. Ο σεβασμός της ταυτότητας των υλικών και η αξεπέραστη τεχνική του, έχουν δώσει κατ’ επανάληψη το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στην ουσιωδώς απλή κουζίνα του, ενώ έχει προταθεί για βραβείο από τον Οδηγό Michelin.

Τα εξαιρετικά φιλετάκια μπαρμπουνιού στη σχάρα, τα μεγάλα ζουμερά ψητά ψάρια και οι γαρίδες με σπανάκι και ντοµατίνια, είναι οι κλασικοί πρωταγωνιστές του μενού του, που όμως απέκτησαν πρόσφατα σοβαρό ανταγωνισμό από το φοβερό καρπάτσιο καραβίδας με γαρνιτούρα από φύκια. Το εστιατόριο Armyra by Papaioannou που βρίσκεται στο ξενοδοχείο AMARA στη Λεμεσό, είναι το «αδελφάκι» του φημισμένου αντίστοιχου ARMYRA που δημιουργήθηκε το 2015 στην Ελλάδα.

Σχεδιαστής Λάσκαρης, Τζένη Μελισσανίδη

 

Μελίνα Δασκαλάκη, Μπίλυ Δασκαλάκης

 

Χρυσούλα Κέρος, Ζωή Κέρος, Κατερίνα Κατραμοπούλου

 

Αλεξία Διβάνη, Κατερίνα Σκαλιστήρη

 

Αλίνα Μινέττα, Μελίνα Δασκαλάκη

 

Σόφη Κουταλίδη, Μπίλυ Δασκαλάκης

 

Άρτεμις Μπαλτογιάννη

 

Έλσα Αναστασιάδη-Λούτσιου, ΡάναΖέιν

 

Χάρης Ντάβλας, Σπύρος Γουδέλης

 

Φένυ Μπούζα, Ζωή Κέρος

Related posts

Πόσο Body Positive είσαι;

admin

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου επισκέφθηκε την πρότυπη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, Institute of Life

admin

Έρωτας μετά: Η Κατερίνα έχει αφήσει την ζήλια της να την καίει (ΦΩΤΟ)

admin
20/04/2024 13:33