24 Σεπτεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Υγεία

Στον ψυχολόγο θα πάει ο… δυνατός!

Όλοι οι άνθρωποι στις μέρες μας αντιμετωπίζουμε στρεσογόνες καταστάσεις και δυσκολίες στην καθημερινότητά μας ή μπορεί να βιώσουμε κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να επισκεφθούμε ψυχολόγο.

Στον ψυχολόγο θα πάμε όταν δε νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, και κατ’ επέκταση με τους άλλους, όταν έχουμε εξαντλήσει κάθε προσπάθεια να διαχειριστούμε ένα πρόβλημα που μας απασχολεί, συζητώντας το με την οικογένεια μας, ίσως και με  στενούς φίλους, και νιώθουμε ότι δε μας καταλαβαίνουν και ότι η καθημερινότητά μας γίνεται ανυπόφορη και κοπιαστική.

Τον ψυχολόγο όμως δεν επισκεπτόμαστε μόνο όταν νιώθουμε αδύναμοι ή προβληματικοί. Μπορούμε να τον επισκεφθούμε απλά για να γνωρίσουμε σε βάθος τον εαυτό μας, προτού πάρουμε μια σοβαρή προσωπική απόφαση (π.χ. ένα διαζύγιο), ή όταν έχουμε μία εσωτερική σύγκρουση.

Συμπέρασμα: Στον ψυχολόγο θα πάει ο… δυνατός! Αυτός-ή που αντέχει να κοιτά τον εαυτό του στον καθρέφτη και που αποδέχεται την ευαίσθητη πλευρά του με τις αδυναμίες της, τα πάθη και τα λάθη του/της. Είναι το άτομο που έχει κίνητρο να αλλάξει τη ζωή του για να βρει γαλήνη και ευτυχία. Είναι αυτός που θα εκτεθεί ειλικρινά στον άνθρωπο που επέλεξε να τον υποστηρίξει.

Ήρα Σαρακηνού, Ψυχολόγος–Ψυχοθεραπεύτρια–Ομαδική Αναλύτρια

Related posts

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα – 418 σε όλη τη χώρα

admin

Αυτές οι τροφές σε θωρακίζουν από τις ιώσεις

editor

Χαρούμενα Χριστούγεννα ή μήπως όχι;

admin
24/09/2023 22:57