19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Οικονομία

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις

Το ύψος για το κοινωνικό μέρισμα 2019, αλλά και οι δικαιούχοι θα οριστικοποιηθούν μετά τα μέσα του Νοεμβρίου, οπότε θα είναι γνωστή από την κυβέρνηση η πορεία των εσόδων.

Αν όλα πάνε καλά, πιθανόν οι αιτήσεις να ξεκινήσουν τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου με απώτερο σκοπό την καταβολή των χρημάτων μέσα στο μήνα, με την ίδια δοκιμασμένη μέθοδο της περσινής πλατφόρμας.

Τα σενάρια που εξετάζονται για το κοινωνικό μέρισμα είναι να υπάρχουν αυστηρά περιορισμένα εισοδηματικά κριτήρια ή να δοθεί σε όλους τους δικαιούχους όπως πέρσι αλλά να καταβληθούν αρκετά μικρότερα ποσά.

Δικαιούχοι του μερίσματος πέρσι ήταν νοικοκυριά με πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων έως και 27.000 ευρώ. Προϋπόθεση ήταν το ύψος της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού να μην υπερβαίνει τις 185.000 ευρώ, ενώ το ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 9.000 ευρώ.

Στα εισοδηματικά κριτήρια έπαιζε ρόλο το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα από κάθε πηγή ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης- προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση – όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας, όπως προέκυπτε από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017. Στο συνολικό εισόδημα της ωφελούμενης μονάδας συμπεριλαμβανόταν το σύνολο των επιδομάτων και των κάθε μορφής χρηματικών μεταβιβάσεων, καθώς και το σύνολο των εισοδημάτων που απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο.

Δείτε πώς ήταν πέρυσι η πλατφόρμα με ένα κλικ εδώ (προς το παρόν είναι κλειστή)

Πηγή: aftodioikisi.gr

Related posts

Ροδόπη: Διενέργεια δωρεάν rapid test

editor

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ στην Αλεξανδρούπολη

admin

Δείτε πότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη – Ηράκλειο Κρήτης

editor
19/04/2024 13:05