Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συνελήφθησαν 6 διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις διευκόλυνσης εισόδου και παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν την 1 και 3-9-2019, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Καβάλας, έξι (6) αλλοδαποί, ηλικίας 42, 30, 29, 28, 23 και 21 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις διευκόλυνσης εισόδου και παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το πρωί, στο νομό Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν πέντε από τους διακινητές, διότι όπως διαπιστώθηκε αρχικά οι τέσσερις από αυτούς, ηλικίας 42, 30, 23 και 21 ετών, μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με βάρκα, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ στη συνέχεια τους επιβίβασαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο κάτω μέρος της καρότσας Ι.Χ.Φ.
αυτοκινήτου, με οδηγό τον 28χρονο διακινητή, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν τον 29χρονο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Related posts

Στη Θάσο για τις πλημμύρες κλιμάκιο της Περιφέρειας ΑΜΘ

admin

Ξεσηκωμός στον Έβρο – Την Δευτέρα η τηλεδιάσκεψη για το ΚΥΤ Φυλακίου

editor

Samothraki Open Forum 2019: Ο καθηγητής Δημητρίου για την ανάπτυξη μέσω συνεργειών στη βάση του ecosystem

admin