Κοινωνία Οικονομία

120 δόσεις: Πώς Ασφαλισμένοι και Συνταξιούχοι μπορούν να μπουν στη ρύθμιση

Ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα βήματα για την ένταξη των δικαιούχων στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα βήματα:

Βήμα 1: Είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή , επαλήθευση των στοιχείων του ασφαλισμένου-συνταξιούχου και υποβολή αιτήματος προσδιορισμού των οφειλών.
Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου βήματος αυτού έως 30/09/19 κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση.

Βήμα 2: Προσδιορισμός /επανυπολογισμός των οφειλών. Στην ηλεκτρονική εφαρμογή απεικονίζονται οι οφειλές πριν και μετά τον επανυπολογισμό.
Βήμα 3: Οριστικοποίηση της ρύθμισης. Ο ασφαλισμένος /συνταξιούχος επιλέγει τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών που επιθυμεί και αποδέχεται την προώθησή τους στο ΚΕΑΟ για ρύθμιση.
Με την εισαγωγή των ανωτέρω διακριτών βημάτων (3) οι ασφαλισμένοι-συνταξιούχοι αρκεί να ολοκληρώσουν το πρώτο εισαγωγικό βήμα μέχρι 30/9/2019 για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ρύθμισης και στη συνέχεια να ολοκληρώσουν τα 2 επόμενα βήματα μόλις εμφανιστούν στην εφαρμογή οι ορθές οφειλές τους και έως την 31/12/2019

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση είναι διαθέσιμες στο διαδικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr

Related posts

Ποια επιδόματα και συντάξεις καταβάλλονται τις επόμενες δύο εβδομάδες

goldstarathens

Μητροπολίτης Άνθιμος: Η αυτοκριτική μας με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ

goldstarathens

Κτηματολόγιο: Νέες προθεσμίες υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για δυο περιφερειακές ενότητες

admin